CHP’li aday: 'Cumhurbaşkanlığında reise oy verebilirsiniz'

CHP’li aday: Cumhurbaşkanlığında reise oy verebilirsiniz
expand
KAYNAKİHA

Zonguldak'ta CHP'nin 1. sıradak milletvekili adayı Ünal Demirtaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için oy istedi. Demirtaş, sosyal medyada tepki gören konuşmasıyla ilgili konuştuğu esnaf, AK Partili olduğu için, en azından milletvekilliği seçiminde kendisine oy vermesi için böyle söylediğini açıkladı.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

CHP Zonguldak Milletvekili ve 27. dönem milletvekili adayı Ünal Demirtaş, Karadeniz Ereğlisi'ndeki seçim gezisi sırasında bir esnafa, "Cumhurbaşkanlığında reise oy verebilirsiniz hiçbir sorun yok. Kızmayız, darılmayız. Ama milletvekilliğinde kendimize oy istiyoruz. İkiye bölelim oyları bu sefer, Ereğli’den çıkan bir arkadaşınıza destek verin. Çok sağ olun" dedi.

Muharrem İnce Muğla'da konuştu

Demirtaş’ın sözleri ise kısa sürede sosyal medyada gündem oldu.

Demirtaş, sözlerinin ardından ziyaret ettiği esnafın AK Partili olduğunu söylediğini bunun üzerine milletvekilliği için kendisinin bir hemşehrileri olarak destek istediğini söyledi. Çok tartışılan sözlerin ardından Demirtaş, CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’ye en çok kendisinin destek verdiğini vurguladı.

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow