CHP'li Barış Yarkadaş, gizemli pusulanın sahibiyle konuştu

CHPli Barış Yarkadaş, gizemli pusulanın sahibiyle konuştu
expand
KAYNAKCHA

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, bugün kendisine gönderilen gizemli pusulanın sahibiyle konuştu. Meclis bahçesinde gazetecilerin sorularını cevaplayan Yarkadaş, bugün tüm milletvekillerine gelen "Yemin ezmezsin ettirme–Meclisini SAKIN" pusulasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Meclis bahçesinde gazetecilerin sorularını cevaplayan Yarkadaş, bugün tüm milletvekillerine gelen "Yemin ezmezsin ettirme–Meclisini SAKIN" pusulasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Pusulanın üzerinde bulunan telefon numarasından pusula sahibini arayan Yarkadaş, isminin Dr. Bülent Gürkut olduğu öğrenilen vatandaş ile yaptığı görüşmeyi telefonunun hoparlörünü açarak basın mensuplarına dinletti.

Pusulanın gönderim amacını soran Yarkadaş'a pusulanın sahibi, "Cumhuriyetin emaneti olan partinin mensubu olarak sizlere diyorum ki yalan yemin ettirmeyin. Yalan yemin edilmesine engel olun" karşılığını verdi.

Bu sözler üzerine Yarkadaş ise "CHP’nin bir milletvekili olarak, Atatürkçü düşünceye yürekten bağlı olan bir milletvekili olarak sizi hassasiyetinizden dolayı kutluyorum ve şu kaygınızı da paylaşıyorum; rahat olun, bizler Cumhuriyet’in, Atatürk’ün kıymetini en iyi bilen yurttaşlarız, Mustafa Kemal Atatürk’ün değerini en iyi bilen, ona gözü gibi sahip çıkan genç milletvekilleriyiz, bu konuda kaygı taşımayın, cumhuriyetin değerlerini Mustafa Kemal Atatürk’ün çağdaş uygarlık seviyesine çıkma mücadelesini en ileri seviyeye taşıyacağımızdan, laiklikten, demokrasiden, özgürlükten, kardeşlikten ödün vermeyeceğimizi de size buradan tüm kameralar önünde beyan ediyorum. Cumhuriyetimizin sayesinde bugün Parlamentomuzu açıyoruz. Biraz sonra yeminimizi edeceğiz ve bu yeminlere bağlı kalacağız, siz de bu konuda lütfen müsterih olun" diye konuştu.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Yarkadaş’ın telefonu üzerine pusulanın sahibi teşekkürlerini iletti.

Yarkadaş, bu pusulanın gelmesini bir güvenlik zaafiyeti olarak değerlendirmediğini belirterek, vatandaşın sıkıntısını vekiline ilettiğini kaydetti.

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow