CHP'li Birgül Ayman Güler disipline sevk edildi

CHPli Birgül Ayman Güler disipline sevk edildi
expand

CHP İzmir Milletvekili Güler, Grup Yönetim Kurulu tarafından 1 yıl süreli geçici gruptan çıkarma istemiyle ve tedbirli olarak Grup Disiplin Kuruluna sevk edildi.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Güler'in bir televizyon kanalında partinin yerel seçimlerde cemaat ile işbirliği yaptığı iddiasında bulunması nedeniyle disipline sevk edildiği öğrenildi.

Güler'in sevk gerekçeleri arasında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun da Grup toplantısında dinlettiği 17-25 Aralık Soruşturması'na ilişkin ses kayıtlarını darbe ürünü olarak nitelendirmesi de yer alıyor..

Güler, Grup Disiplin Kurulu'na tedbirli olarak sevk edildiği için şu andan itibaren hiç bir parti çalışmasına katılamayacak. 6 ay sonra seçim olaracağı dikkate alındığında, Güler hakkında 1 yıl süreyle gruptan ihraç isteminde bulunulması parti kulislerinde Birgül Ayman Güler'in 2015 seçimlerine kadar saf dışı bırakıldığı şeklinde yorumlandı.

Güler, CHP'nin cemaatle iş birliği yaptığına yönelik sözleri nedeniyle daha önce de kınama cezası istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edilmişti.

İsveçli gazeteci ''Paris'' açıklaması sonrası özür diledi

Kılıçdaroğlu'na ayakkabılı protesto
 

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow