CHP'liler Topbaş'ın istifasını istedi

CHPliler Topbaşın istifasını istedi
expand

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Teşkilatı üyesi yaklaşık 300 kişi, Saraçhane'deki İstanbul Büyükşehir Belediyesi binası önünde protesto gösterisi düzenledi ve Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın istifasını istedi.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Çoğunluğu kadınlardan oluşan grupta İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin de yer aldı.
 
İstanbul'u 14 yıldır Recep Tayyip Erdoğan'dan Kadir Topbaş'a uzanan zihniyetin yönettiğini söyleyen Tekin, "Bu zihniyet yüzünden İstanbul'un başına gelenler" başlığıyla bir açıklama yaptı.
 
Açıklamada, Alibeyköy deresinin taşmasından 2005 yılında Ümraniye'de havai fişek imalathanesindeki patlamaya, 2006'da Tuzla'da ortaya çıkan zehirli varillerden Zeytinburnu'ndaki 5 katlı binanın çökmesine kadar bir dizi olay "başarısızlık örneği" olarak gösterildi.
 
Tekin, son olarak Davutpaşa'daki patlamayla birlikte Kadir Topbaş'ın "İhbar olmazsa biz bilemeyiz. Vatandaşların böyle yerleri bize bildirmesi lazım" sözlerini hatırlattı.
 
"Kadir Topbaş, bu kenti sen mi yönetiyorsun. Halkın suçu yok hemen istifa et" diyen Tekin'in sözleri kalabalık tarafından "Kadir Topbaş istifa" sloganları ile kesildi.
 
Daha sonra 'Kadir Topbaş istifa et' yazılı siyah çelenk grup tarafından belediyenin giriş kapısına bırakıldı.
 
Geniş güvenlik önlemleri alan polis, çelengi kaldırmak için kalabalığın dağılmasını bekledi. Grubun dağılmasının ardından bir sivil polis, çelengi alarak belediye görevlilerine teslim etmek için binaya soktu.

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow