Çilem Doğan'a 15 yıl hapis cezası

Çilem Doğana 15 yıl hapis cezası
expand

Adana'da kendisine şiddet uygulayan kocasını öldürdükten sonra "Hep mi kadınlar ölecek? Biraz da erkekler ölsün" diyen Çilem Doğan'a 15 yıl hapis cezası verildi

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Kendisine şiddet uyguladığı ve fuhuşa zorladığı gerekçesiyle 33 yaşındaki kocası Hasan Karabulut'u tabancayla vurarak öldüren Çilem Doğan'ın "yakın akrabayı öldürme" suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın karar duruşması bugün Adana Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Çilem Doğan davası öncesi Adana Adliyesi önünde toplanan kadınlar basın açıklaması gerçekleştirdi. Çilem'e dayanışma için gelen kadınlara mahkeme salonunda "yer yok" denilerek içeri alınmadı.

Çilem'in son savunması

Avukatların ardından söz alan Çilem Doğan savunması için son sözlerini söyledi. Çilem'in savunması şöyle: "Şu adliye koridorlarında yüzüm mor şekilde çok dolaştım koruma kararları için. Başka bir seçeneğim kalmamıştı"

Çilem'e 15 yıl hapis cezası

Önceki duruşmalara göre daha hızlı devam eden duruşmaya saat 11.45 itibariyle karar için ara verildi. Yaklaşık 10 dakika sonra heyet kararı açıkladı. Çilem Doğan iyi hal indirimi ile 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow