CNN TÜRK Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk'e "cesaret" ödülü
Mardin Artuklu Üniversitesi, Filistin’de yaşanan insanlık dışı saldırılara karşı sessiz kalmayarak hakikat ve vicdan adına cesur bir duruş sergileyen kişi ve kuruluşlara "cesaret ödülü" verdi. CNN TÜRK Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk, Uluslararası Cesaret Ödülü'ne layık görüldü. Törende Güney Afrika, İspanya ve El Cezire de ödüle layık görüldü.
Türkiye'den ve birçok ülkeden akademisyenler, diplomatlar bu törendeydi. Mardin Artuklu Üniversitesi, Filistin'in sesini duyuran, İsrail'in soykırımına karşı cesaretli duruş sergileyen kişi ve kuruluşları ödüllendirdi. CNN TÜRK Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk, Gazze sınırı ve Kudüs'teki yayınları dolayısıyla uluslararası cesaret ödülüne layık görüldü. Öztürk, ödülünü Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar'ın elinden aldı.
Törende konuşan Öztürk, "Ben bu ödülü, Gazze'de çelik yeleğine kan düşmüş, şehit düşmüş, aç, susuz Gazze'nin sesini duyurmaya çalışan meslektaşlarıma ithaf ediyorum. Onların cesaretinin yanında bizim cesaretimizin adı, lafı olmaz" dedi.
Törende medya kategorisinde El Cezire televizyonu, Anadolu Ajansı, Gazeteci Mehmet Akif Ersoy da ödüle layık görüldü. İsrail'in Gazze'deki soykırımını uluslararası adalet divanına taşıyan Güney Afrika devletine, Gazze'deki soykırıma sessiz kalmayan İspanya halkına ödül verildi. Ayrıca İsrail polisi tarafından öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi adına da ödül verildi. Ödülü Eygi'nin ailesi aldı. Tören, toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
YENİ BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ: TSK Bedelli Askerlik Ne Kadar Oldu? Bedelli Askerlik Yapacakların Dikkatine! Ücret Değişti!
AFAD YENİ DEPREM HARİTASI: AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
TOKİ E-DEVLET BAŞVURU EKRANI: 250 Bin Sosyal Konut TOKİ Başvurusu Nasıl Yapılır? Başvuru Şartları Neler? www.toki.gov.tr Başvuru Ekranı
JSGA JANDARMA ÖĞRENCİ ALIMI: Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi (JSGA) Personel Alımı Ne Zaman? JANDARMA GENEL KOMUTANLIĞI 323 Astsubay 225 Subay Öğrenci Alıyor! İşte JSGA Subay Alımı Başvuru Şartları
Dev Türk bayrağı 15 Temmuz anısına denizde dalgalandı