Cudi ve Küpeli Dağı'nda hava destekli operasyon

Şırnak'ta güvenlik güçleri PKK'lıları etkisiz hale getirmek için Cudi ve Küpeli Dağı'nda hava destekli operasyon başlatırken, bölgeye asker, mühimmat ve zırhlı araçlar sevkedildi. Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde geçen hafta PKK'lı teröristelerin mayınla saldırısında 3 uzman çavuşun şehit edilmesi ardından Irak sınırında askeri hareketlilik arttı.
Havaların ısınmasıyla birlikte PKK'lı teröristlerin Kuzey Irak'tan Türkiye'ye geçerek yapabilecekleri eylemlerin önüne geçmek amacıyla sınır şeridi üzerindeki operasyonlar genişletilerek devam ediyor.
Şırnak'ta Cudi Dağı ile teröristlerin geçiş noktası olarak kullandığı Cudi Dağı karşısındaki Küpeli Dağı'nda da hava destekli operasyon başlatıldı.
Küpeli'nin Çirav, Gormec, Gündoğdu ve Seslice bölgelerinde yoğunlaşan operasyonlara, Şırnak'ın Çakırsögüt Tugayı'ndan havalanan Kobra ve Süper Kobra helikopterleri destek veriyor.
Operasyonlar kapsamında, bölgeye kaydırılan Kayseri'den gelen Komando Tugayı'ndaki birlikler bölgede konuşlandırıldı.
Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde bulunan General Vecihi Akın Zincidere ile General Adnan Doğu Köşk Kışlası ile İkizce Taburu'ndan çıkan panzer, cip, askeri kamyon ve ambulanslardan oluşan konvoy geniş güvenlik önlemleri altında sınırın kritik noktalarında bulunan bölgelere kaydırıldı.
Sikorsky helikopterle özel eğitimli jandarma komandoları operasyon bölgelerinin stratejik noktalarına indirirken, Kobra ve Süper Kobra helikopterleri ise PKK'lıların bulunduğu derin vadiler ve mağaraları bombalıyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Hafta sonu plan yapanlar dikkat! Sıcaklıklar Düşüyor, Yağış Geliyor!
AFAD YENİ DEPREM HARİTASI : AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
MECLİS NE ZAMAN KAPANACAK? TBMM tatil tarihi 2025: TBMM tatili ne zaman başlıyor, hangi tarihte?
Sivas'ta vahşet: 2 kardeşin boğazı kesilerek öldürüldü! Şüpheli kişi gözaltına alındı
HABER... Mattia Ahmet Minguzzi cinayeti davasında duruşma 20 Haziran'a ertelendi