Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan AB Konseyi Başkanı Costa’ya üyelik mesajı: 'Somut adımlar bekliyoruz'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Antonio Costa ile telefonda görüştü.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Antonio Costa ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre; Görüşmede, Türkiye ile Avrupa Birliği ilişkileri, bölgesel ve küresel konular ele alındı.
AVRUPA BİRLİĞİ ÇAĞRISI
Costa’yı yeni görevi nedeniyle kutlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Türkiye ile Avrupa Birliği ilişkilerinin canlandırılmasının Türkiye ile AB’nin müşterek menfaatine olduğunu, Brüksel’den ilişkilerin önünü açacak somut adımlar beklendiğini ifade etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa’nın güvenliğine yönelik adımların Türkiye’nin de katılımıyla planlanmasının faydalı ve tarafların ortak çıkarına olacağını belirtti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya ile Ukrayna arasında adil ve sürdürülebilir bir barışın mümkün olduğunu, Türkiye’nin en başından beri barışı tesis etmek için çabaladığını söyledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye’nin yeniden imarı için Suriye’ye yönelik AB yaptırımlarında sağlanan muafiyetin Türkiye tarafından memnuniyetle karşılandığını ifade etti. Costa görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın doğum gününü kutladı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
BUGÜN BANKALAR AÇIK MI: Kurban Bayramı'nda Bankalar Çalışıyor Mu? Bankalar Hangi Gün Açılacak? Garanti Bankası, Yapı Kredi, İş Bankası, QNB, Halkbank, Ziraat, Vakıfbank...
İZMİR ESHOT GREV: ESHOT Grevi Bitti Mi? İzmir ESHOT Grevinde Anlaşma Sağlandı! İzban Grevde Mi? İzmir Otobüs Seferleri Durumu
ENTÜBE EDİLDİ: Nihat Genç Kimdir? Gazeteci- Yazar Nihat Genç Neden Entübe Edildi, Hastalığı Ne?
TOKİ E-DEVLET BAŞVURU EKRANI: 250 Bin Sosyal Konut TOKİ Başvurusu Nasıl Yapılır? Başvuru Şartları Neler? www.toki.gov.tr Başvuru Ekranı
AFAD YENİ DEPREM HARİTASI: AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!