Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamıştı! Esnafa hibe desteği Resmi Gazete'de

Gelen son dakika haberine göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan bazı işletmelere 5 bin lira, bazı işletmelere de 3 bin lira hibe desteği ödenmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
"Esnaf Ve Sanatkarlar İle Gerçek Kişi Tacirlere Koronavirüs Salgını Nedeniyle Verilecek Hibe Desteği Hakkında Karar" yürürlüğe girdi.
Buna göre, hibe desteği, Ticaret Bakanlığı bütçesine konulacak ödenekten karşılanacak ve Bakanlık tarafından hazırlanacak destek programı çerçevesinde doğrudan verilecek.
Hibe desteği, tek seferde ödenmek üzere faaliyet konuları Bakanlık tarafından belirlenecek iki ayrı grup için 5 bin lira ve 3 bin lira olacak.
Hibe desteğinden, 17 Mayıs tarihi itibarıyla gelir vergisi mükellefiyeti olan esnaf ve sanatkarlar ile gerçek kişi tacirler, esas faaliyet konuları üzerinden faydalanacak.
Hibe desteğinin verilmesine ilişkin usul ve esaslar Bakanlıkça belirlenecek.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
İstanbul’a dönüş çilesi başladı: 'Kilit kavşak'larda trafik yoğunluğu
Kemer yolunda korkunç kaza! Ölü ve yaralılar var
AFAD YENİ DEPREM HARİTASI: AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
TOKİ E-DEVLET BAŞVURU EKRANI: 250 Bin Sosyal Konut TOKİ Başvurusu Nasıl Yapılır? Başvuru Şartları Neler? www.toki.gov.tr Başvuru Ekranı
15 İLÇE! İSTANBUL ELEKTRİK KESİNTİSİ: İstanbul Elektrik Kesintisi Ne Zaman Bitecek? Elektrikler Ne Zaman Gelecek? BEDAŞ AYEDAŞ 8 Haziran Elektrik Kesintisi Açıklaması