Cumhurbaşkanı Erdoğan, Romanya Başbakanı Ciolacu'yu resmi törenle karşıladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Romanya Başbakanı Ciolacuyu resmi törenle karşıladı
expand
KAYNAK DHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Romanya Başbakanı Marcel Ciolacu'yi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde resmi törenle karşıladı.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Türkiye'ye gelen Romanya Başbakanı Marcel Ciolacu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından resmi törenle karşılandı. İki ülke marşlarının okunmasının ardından konuk Başbakan Ciolacu tören kıtasını selamladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Romanya Başbakanı Ciolacuyu resmi törenle karşıladı

Tören sırasında 21 pare top atışı gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bulunan ay-yıldızlı Türk bayrağı ve Romanya bayrağının, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve beraberindekilerin helikopter kazasında vefat etmesinden dolayı yarıya indirildiği görüldü. Törenin ardından baş başa ve heyetler arası görüşmelere geçildi.

Görüşmede, Türkiye ve Romanya arasındaki ikili ilişkiler ve iş birliğinin geliştirilmesine yönelik adımların yanı sıra; bölgesel ve küresel meseleler hakkında karşılıklı fikir alışverişinde bulunacağı öğrenildi. Görüşmelerin ardından Erdoğan ve Ciolacu'nun ortak açıklama yapması bekleniyor.

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow