Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Diyanet'e eleştiri
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanlığı Doğu ve Güneydoğu Öğrencileri Yaz Etkinliği kapanış programında konuştu. Erdoğan, "Diyanet İşleri Başkanlığımızın bu konuda ciddi eksikleri olduğunu da söylemek isterim. Diyanet İşleri Başkanlığı bu konuda çok ama çok geç kalmıştır. Defalarca bu konudaki ikazları meydanlarda, özel görüşmelerimizde yaptık. Özellikle Doğu ve Güneydoğu'daki çalışmalarda geç kaldık" dedi. Erdoğan, "Hanım kardeşlerimin Diyanet içindeki sayılarının ve görevlerinin artırılmasının isabetli olacağına inanıyorum. Toplumun yüzde 52'si hanım" diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezi'nde düzenlenen Diyanet İşleri Başkanlığı Doğu ve Güneydoğu Öğrencileri Yaz Etkinliği kapanış programında konuştu. Erdoğan, "Çeşitli platformlarda kimilerinin yeni nesil konusunda ümitsizliğini dile getirdiğini görüyorum. Ben ise tam tersine yeni nesilden, yani sizlerden ümitliyim. Onlar gibi ümitsizliğim yok. Allah'ın rahmetinden ümidimizi kesmeyeceğiz. Tarihini, kültürünü, medeniyetini bilen, kendini her alanda en iyi şekilde yetiştiren bir neslin geldiğine inanıyorum, bu nesli karşımda görüyorum. İnşallah sizler ülkemizi ve milletimizi bugün bulunduğu yerden çok daha ilerilere taşıyacaksınız. Bunun için Türkiye'nin 2053 ve 2071 vizyonlarını biz sizlere emanet ettik. Biz göremeyeceğiz ama siz inşallah o günleri görecek ve yaşayacaksınız" dedi.
Mehmet Görmez ne ‘Ulu Hakan’dı ne ‘Kızıl Sultan’
Diyanet'in FETÖ raporu açıklandı
"Bölücü örgütün çocuklarımıza ve gençlerimize vadedebileceği hiçbir gelecek yoktur." diyen Erdoğan, şunları söyledi:
"Yasinimizi nasıl şehit ettiler biliyorsunuz. Yasinimiz 15 yaşındaydı, Diyarbakır'da kurban eti dağıtıyordu, ne yaptılar? Kaçıncı kattan attılar biliyorsunuz. Şehit ettiler, ondan sonra araçla üzerinden geçtiler. Bunlar alçak, bunlarda insana saygı yok, bunlar haysiyetsiz. Bunların insana saygıyı bir kenara koyun, bunlarda merhamet, bu tür duygu yok. Tam tersine terör örgütü hayallerimizi çalarak, hayatlarımızı karartarak en büyük kötülüğü yavrularımıza yaptı. Örgütün eylemlerinde öncelikle okulları, yurtları, öğretmenleri hedef almasının sebebi budur."
Cumhurbaşkanı Erdoğan,"Örgütün amacının, bölgedeki çocuklarımızı hem okuldan hem camiden kopartarak kendi sapkın ideolojilerinin kulu, kölesi, robotu yapmak olduğu açıktır. Niye? Çünkü biliyorlar ki camiden, mescitten, o minberlerden, o mihraptan, o vaaz kürsüsünden terör ve terörist çıkmaz." dedi.
"Okullarımızı da camilerimizi de toplum hayatımızın yaşayan birer parçaları haline dönüştürmeden hedeflerimize ulaşamayız." ifadesini kullanan Erdoğan, "Camilerimizin içinde bir hayat, bir ruh olmalı. Sadece 5 vakit namaz, ondan sonra kapıyı kapa, çekil git. Böyle cami olamaz. Bizim hayatımızda böyle bir cami yok. Ama ne yazık ki camilerimize bu anlayışı yerleştiremedik. Yeni dönem bana göre 5 vakit ibadette ve ibadetin dışında camilerimiz sürekli hareket halinde olmalı." diye konuştu.
'İmam hatipte farklı bir nesil gelir endişesi taşıdılar'
"Ülkemizde zihinleri bilgiyle, gönülleri imanla dolu nesiller yetişmesi birilerinin hep korkulu rüyası olmuştur." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:
"Bir dönem zirveye çıkan imam hatip okulu alerjisinin gerisindeki sebep de budur. Ona da tahammül edemediler. Niye? Çünkü imam hatipte farklı bir nesil gelir endişesi taşıdılar. Sırf bunun için eğitim sistemimiz defalarca altüst edilmiştir. Bunu söylerken diğer düz, Anadolu, fen, bunları asla bir kenara koymak, böyle bir düşüncemiz yok, oraların mezunlarına da bizim şiddetle ihtiyacımız var. Onların üzerinde de özel çalışmalarımız var. Kaliteyi oralarda da arayacağız. FETÖ terör örgütü, işte bu zaafı kullanarak ülkemizde kök salmış ve milletimizin başına bela olmuştur. Diyanet İşleri Başkanlığımızın aslında bu konuda ciddi eksiklikleri olduğunu da söylemek isterim. Diyanet İşleri Başkanlığı bu konuda çok ama çok geç kalmıştır. Defalarca bu ikazları meydanlarda yaptık, özel görüşmelerimizde yaptık, özellikle Güneydoğu, Doğu, buralardaki çalışmalarda geç kaldık."
'PKK ve FETÖ aynı gaye için kullanılmıştır'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Millet olarak, coğrafyamızda bin yıllık varlığımızı, gücünü imanımızdan, inancımızdan alan mücadeleci yapımıza borçluyuz. Bunun için milletimizi, kimi zaman etnik, kimi zaman mezhebi, kimi zaman ideolojik fitnelerle bölmeye, parçalamaya, kendi içinde çatıştırmaya çalışıyorlar. İşte şu anda Suriye'yi görüyorsunuz, Irak'ı görüyorsunuz. Ama unutmayın benzer şeyleri bizde de yapmaya çalışıyorlar. İnşallah biz bunlara fırsat vermeyeceğiz, onun için çalışıyoruz. Kimi zaman kısmi neticeler alınmış olsa da nihai noktada milletimiz bu oyunu deşifre etmeyi hep başarmıştır. İşte PKK hangi amaçla sahaya sürülmüşse, FETÖ de aynı gaye için kullanılmıştır. DEAŞ denilen örgüt üzerinden gerçekleştirilen İslam düşmanlığı ve dökülen Müslüman kanı başka hiçbir şekilde yapılamazdı." dedi.
"Diyanet İşleri Başkanlığı bu konuda çok ama çok geç kalmıştır"
Diyanet İşleri Başkanlığı'nın eksikleri olduğunu belirten Erdoğan, "Diyanet İşleri Başkanlığımızın bu konuda ciddi eksikleri olduğunu da söylemek isterim. Diyanet İşleri Başkanlığı bu konuda çok ama çok geç kalmıştır. Defalarca bu konudaki ikazları meydanlarda, özel görüşmelerimizde yaptık. Özellikle Doğu ve Güneydoğu'daki çalışmalarda geç kaldık. Melle Müesesesi'ni niye kurduk? Bunun için kurduk. Bekir bey de bunu iyi bilir onun döneminde bu adımı attık. Milli Eğitim Bakanlığımızın gençlerimize ve çocuklarımıza en iyi, en doğru pozitif eğitimi vermekse Diyanet İşleri Başkanlığımızın görevi de İslam'ı en doğru, en güzle, sağlıklı şekilde topluma, çocuklarımıza öğretmek, anlatmaktır. Boş bırakılan her alanı görüldüğü gibi birleri gelip dolduruyor. Alanların boş bırakılmasına tahammülümüz yok. Devlet ve millet olarak ele ele vererek okullarımız ve camilerimiz başta olmak üzere hiçbir yerde, alanda boşluk bırakmamak mecburiyetindeyiz büyük hayallerimiz var. Bunlara uygun nesiller yetiştirmeliyiz" diye konuştu.
"Camilerimizin içinde bir hayat, bir ruh olmalı"
Erdoğan, "Okullarımızı da camilerimizi de toplum hayatımızın yaşayan birer parçaları haline dönüştürmeden hedeflerimize ulaşamayız. Camilerimizin içinde bir hayat, bir ruh olmalı. Sadece 5 vakit namaz, ondan sonra kapıyı kapa, çekil git. Böyle cami olamaz. Bizim hayatımızda böyle bir cami yok. Ama ne yazık ki camilerimize bu anlayışı yerleştiremedik. Yeni dönem bana göre 5 vakit ibadette ve ibadetin dışında camilerimiz sürekli hareket halinde olmalı. Diyanete İşleri başkanlığımıza büyük görev düşüyor. İl, ilçe müftülerimize büyük görev düşüyor" dedi.
"Hocalarımız, 7'den 70'e halkımızı alacak camilerimizde eğitecek, öğretecek"
Erdoğan, "Hocalarımız, namaz vakitlerinin dışında müsait olan 7'den 70'e halkımızı alacak camilerimizde eğitecek, öğretecek bunu başlatmamız lazım. Mahalleli mahallesinin imamına güvenir. Kapısını açar. Acaba güven devam ediyor mu etmiyor mu araştırmamız lazım. Devam etmiyorsa bir sıkıntı var. Etmiyorsa bu güveni neden kaybettik? Yeniden tesis etmek için neler yapmamız lazım? Adımlarını atmamız lazım" dedi.
Diyanet'te kadınların artırılması mesajı
Erdoğan, "Hanım kardeşlerimin Diyanet içindeki sayılarının ve görevlerinin artırılmasının isabetli olacağına inanıyorum. Toplumun yüzde 52'si hanım" dedi.
'Fitnelerle bölmeye çalışıyorlar'
Erdoğan, "Millet olarak, coğrafyamızda bin yıllık varlığımızı, gücünü imanımızdan, inancımızdan alan mücadeleci yapımıza borçluyuz. Bunun için milletimizi, kimi zaman etnik, kimi zaman mezhebi, kimi zaman ideolojik fitnelerle bölmeye, parçalamaya, kendi içinde çatıştırmaya çalışıyorlar. İşte şu anda Suriye'yi görüyorsunuz, Irak'ı görüyorsunuz. Ama unutmayın benzer şeyleri bizde de yapmaya çalışıyorlar. İnşallah biz bunlara fırsat vermeyeceğiz, onun için çalışıyoruz. Kimi zaman kısmi neticeler alınmış olsa da nihai noktada milletimiz bu oyunu deşifre etmeyi hep başarmıştır. İşte PKK hangi amaçla sahaya sürülmüşse, FETÖ de aynı gaye için kullanılmıştır. DEAŞ denilen örgüt üzerinden gerçekleştirilen İslam düşmanlığı ve dökülen Müslüman kanı başka hiçbir şekilde yapılamazdı. Gabar'da, Cudi'de, Tendürek Dağları'nda güvenlik güçlerimiz sizlerin huzurunu tesis etmek için mücadele veriyor" açıklamasında bulundu.
'En büyük hata PKK'yı Kürtlerle, DEAŞ'ı İslam, FETÖ'yü Allah rızası için açılan yapılarla özdeşleştirmek'
Erdoğan, "En büyük hata PKK'yı Kürt kardeşlerimiz, DEAŞ'ı İslam ile FETÖ'yu Allah rızası için açılan yapılarla özdeş haline getirmektir yanlış burada yapıldı. 'Adamlar Allah rızası için çalışıyorlar' diyor. Ne Allah rızası ya. Yargı sürecinde ne yalanlar söylüyorlar içeride. Ben o değilim diyor. Hakim de diyor ki 'pantolon gömlek sen busun' diyor. Görüntüler ortada 'ben değilim' diyor. Yalan, takiye her şey var. Numara, yalan dolan çok bunlarda. Ümmeti böyle parçaladılar sıkıntının içerisine soktular yalancının mumu yatsıya kadar bunların ki daha erken yanacak inşallah. DEAŞ ile de içeride ve dışarıda mücadele sürdürüyoruz. PKK, PYD ile mücadeleyi sürdürüyoruz. Ellerindeki istismar araçlarını da almamız şart. Alacağız" ifadelerini kullandı.
"PKK kiralık katiller güruhu, DEAŞ karanlık bir operasyon aracı, FETÖ mankurtlar sürüsü"
Erdoğan, "PKK'nın kiralık katiller güruhu, DEAŞ'ın karanlık bir operasyon aracı, FETÖ'nun mankurtlar sürüsü olduğu gerçeğini tüm dünyaya inşallah kabul ettireceğiz. Bunu yapacak olan da eğitim kurumlarımız Diyanet teşkilatımızdır. Diyanet Başkanlığı'nın yaptığı son çalışmalar olumlu adımlar, bu adımları uluslararası alanda yayınlamak suretiyle bu vatan hainlerini tüm dünyaya tanıtacağız" dedi.
Erdoğan, Esma El-Biltaci'nin babasının Esma'ya yazdığı mektup okunurken duygulandı
Programda, Mısır'da darbecilerin saldırısında öldürülen Esma el-Biltaci'nin babasının Esma'ya yazdığı mektup okunduğu sırada Cumhurbaşkanı Erdoğan, duygulandığı görüldü.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Diyarbakır'da korkunç trajedi: 9 yaşındaki Yasemin, bıçaklanarak öldürüldü
Park halindeki otomobil alev alev yandı
Edirne’de ‘Lavanta Tarla Günleri’ başladı
Meteoroloji tarih verdi: 25 ile şiddetli sağanak yağış geliyor
SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI: Sağlık Bakanlığı Personel Alımı Ne Zaman Yapılacak? Bakan Memişoğlu Tarih Verdi!