Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'dan İsrail'e sert tepki

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktaydan İsraile sert tepki
expand

İsrail Meclisi'nde onaylanan 'Yahudi Ulus Devleti' yasasına ilişkin değerlendirmede bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Böyle bir yasa Türkiye Cumhuriyeti tarafından kabul edilemez" dedi.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, onaylanan Yahudi ulus devlet yasasına ilişkin, "Böyle bir yasa Türkiye Cumhuriyeti tarafından kabul edilemez. Kudüs Filistin'in başkentidir ve başkenti olarak da kalmaya devam edecektir." ifadesini kullandı.
Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre sosyal paylaşım sitesi Twitter'da paylaşımda bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, İsrail Meclisi'nde onaylanan "Yahudi Ulus Devleti" yasasına ilişkin değerlendirmede bulundu. 

Oktay, "Temel hak ve özgürlükleri yok sayan İsrail Parlamentosu, 'Yahudi Ulus Devlet Yasası' adı altında evrensel hukuk ilkelerini zedelemiştir. Böyle bir yasa Türkiye Cumhuriyeti tarafından kabul edilemez. Kudüs Filistin'in başkentidir ve başkenti olarak da kalmaya devam edecektir." paylaşımında bulundu. 

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow