Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan Pentagon'a yanıt
ABD'nin Türkiye'yi tehdit edebilecek tüm silahların YPG'den geri alınacağına ilişkin açıklamasına cumhurbaşkanlığından ilk değerlendirme geldi. CNN TÜRK'e özel açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Bu sözlerin somut adımlarla desteklenmesi gerekiyor" dedi. Silahların toplanmamasının istikrarsızlığı kalıcı hale getireceğini belirten Kalın, "Böyle bir senaryoyu kabul etmemiz düşünülemez" mesajını verdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen hafta cuma günü ABD Başkanı Trump ile yaptığı görüşmede terör örgütü YPG/ PYD'ye verilen ağır silahlardan Türkiye'nin duyduğu rahatsızlığı iletmiş ve DEAŞ ile mücadelenin sona ermesine yönelik açıklamaların ardından bu silahların ne olacağını sormuştu.
Bu görüşmenin ardından Pentagon'un Ortadoğu Masası Sözcüsü Eric Pahon'dan, Türkiye'yi tehdit edebilecek tüm silahların ypg'den geri alınacağına yönelik bir açıklama geldi. Pentagon'un bu açıklamasını Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın CNN TÜRK'e değerlendirdi.
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın: Zarrab davasıyla Erdoğan'ın itibarına zarar vermeye çalışıyorlar
İbrahim Kalın, “Suriye'de PYD- YPG'ye DAEŞ ile mücadele adı altında verilen yaklaşık 4.000 tır silahın ve diğer ekipmanın gecikmeden toplanması gerekiyor. DAEŞ ile mücadele sona erdiğine göre bu örgütün bunlara ihtiyacı olmaması gerekir. Ancak Amerika'nın daha önce Irak'ta benzer şekilde dağıtılan silahların izini kaybettiğini biliyoruz. Dolayısıyla bu sözlerin somut adımlarla desteklenmesi gerekiyor” dedi.
Bölgeye dağıtılan silahların toplanma-masının, istikrarsızlığı yaygınlaştıracağını ve kalıcı hale getireceğini belirten ibrahim kalın, "Yeni silah verilmesi de sadece kaos ve istikrarsızlığı derinleştirir." dedi.
Kalın, "Bizim böyle bir senaryoyu kabul etmemiz düşünülemez." diye ekledi.
İbrahim Kalın, Pentagon açıklamasında Türkiye'ye tehdit oluşturmayan ekipmanların toplanmayacağına dair bir ifade olduğunu vurguladı ve “ulusal güvenliğimize kimin veya neyin tehdit oluşturduğuna başkaları değil, türkiye cumhuriyeti karar verir. Amerikan yönetimin PYD-YPG gibi terör örgütleriyle ilişkisini tamamen kesmesi gerekiyor” diye konuştu.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
HABER... Ocak görünümlü Mayıs! Fotoğraflar bugün çekildi
ÖZEL GÜVENLİK SINAV SONUÇLARI SORGULAMA: ÖGG sınav sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?
TAM 3 ASIRLIK! Emojinin Kökleri Tokat’ta Ortaya Çıktı: Gören Bir Daha Bakıyor...
Dikkat! Meteoroloji tek tek uyardı: 16 ilde sarı kodlu alarm!
"Özgür Özel İmamoğlu’nu kızdırdı mı?" Abdulkadir Selvi yazdı...