Cumhuriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı hakkında yakalama kararı

Cumhuriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı hakkında yakalama kararı
expand
KAYNAKAA

Cumhuriyet gazetesi yönetici ve yazarlarına yönelik soruşturma kapsamında, yurt dışında olduğu tespit edilen gazetenin icra kurulu başkanı Akın Atalay hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

HDP'nin gensoru önergesi gündeme alınmadı

Trafikte kadın sürücüye taciz ve tehdit kamerada

Yeni kıdem tazminatı sisteminde hedef mart ayı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında, hakkında gözaltı kararı bulunan Akın Atalay'ın adreslerinde bulunamaması ve yurt dışında olduğunun belirlenmesi üzerine savcılıkça hakkında yakalama kararı çıkarılması talep edildi.

Talebi değerlendirerek kabulüne karar veren İstanbul 4. Sulh Ceza Hakimliği kararında, Atalay'ın adresinde bulunamadığı ve yurt dışında olduğunun tespit edildiği, bu nedenle delilleri karartma ihtimali ve kaçma şüphesinin bulunduğu belirtildi.

Hakimlik kararında, Atalay'ın Cumhuriyet Vakfı ile gazetenin yöneticisi olduğu, gazetede hem PKK hem de FETÖ/PDY örgütü lehine yayınlar yapıldığı, yine örgütün eylemlerini meşrulaştırıcı ve özendirici haberlerin yer almasıyla bu örgütler adına faaliyette bulunduklarının anlaşıldığı kaydedildi.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Atalay hakkında "terör örgütü üyesi olmamakla birlikte örgüt adına faaliyette bulunmak" suçundan yakalama emri düzenlenmesine hükmedildiği aktarıldı.

Bu arada, Akın Atalay'ın Almanya'dan uçakla Türkiye'ye dönüş biletini açığa aldığı öğrenildi.

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow