Cumhuriyet yazarına ölüm tehdidi

Ölüm tehdidi aldığı söyleyen Cumhuriyet gazetesi yazarı Aydın Engin savcılığa müracaat ederek soruşturma açılmasını istedi
Cumhuriyet yazarı AYdın Engin, ilk olarak geçtiğimiz Cumartesi günü bir kitapçıdaki söyleşiye katılmak için Anadolu yakasına geçtiğinde tehdit edildiğini ifade etti.
Cumhuriyet'te yer alan habare göre Aydın Engin, arabasını park ettikten sonra yaya olarak Moda Caddesi üstündeki kitapçıya yürürken önüne çıkan üç gençten biri eliyle “dur” işareti yaptıktan sonra “Güneşe iyi bak son görüşün olacak” dedi.
İkinci tehdit
İlk tehditin ardından bir kez de telefon ile tehdit edilen Engin yaşadıklarını,
“Şaşırdım ve ürktüm. ‘Ne diyorsunuz siz’ gibi bir şeyler mırıldandım. O da tekrarladı ‘Güneşe iyi bak. Son görüşlerin olacak’ dedi. Hızla yoluma devam ettim. Ardımdan gelmediler. Oldukları yerde kaldılar mı bilmiyorum, çünkü arkaya bakmadım.
Cumartesi günkü olayı fazla önemsemedim. İki üç serserinin sataşması olduğunu düşündüm. Ancak pazar günü öğleden sonra gazetedeki odama gelen bir telefonda biri ‘Günlerin sayılı ib.e’ dedi. Şaşırdım, ‘Efendim’ dedim. O ‘Günlerin sayılı senin dedim ib.e’ diye tekrarladı ve ardından telefonu kapattı.” sözleri ile anlattı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR


SON DAKİKA | İstanbul'da toplu ulaşıma yüzde 10 zam

1 PARTİ, 2 GENEL BAŞKAN: Cenaze töreninde yan yana konulan çelenkler dikkat çekti

SAĞLIK BAKANLIĞI İLLER ARASI TAYİN SONUÇLARI | 2026 Haziran iller arası kura sonuçları asil ve yedek isim listesi sorgulama

OLCAY BAYKAL KİMDİR? Deniz Baykal'ın Eşi Olcay Baykal Neden Öldü, Hastalığı Neydi? Kaç Yaşında, Nereli? Deniz Baykal İle Ne Zaman Evlendiler?

Uzman isimden kritik 'Marmara' uyarısı! Sarsıntı yönüne dikkat çekti: 7 üzeri deprem üretebilir