Damat-kayınvalide skandalında yeni gelişme!

Damat-kayınvalide skandalında yeni gelişme!
Kaynak:AA

Tüm Türkiye'nin büyük tepki gösterdiği damat-kayınvalide skandalında yeni gelişme yaşandı. Kayınvalide ve damat adayı hakkında "hırsızlık", "tehdit" ve "kasten yaralama" suçlarından 10 yıl 3 aydan 21,5 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı.

Haberlerimizi Google’da Takip Edin

Gelişmelerden anında haberdar olun.

Haberin Devamı
Haberin Devamı

Kayseri'nin Develi ilçesinde engelli kızının nişanlısıyla kaçan kadın ve damat adayı hakkında "hırsızlık", "tehdit" ve "kasten yaralama" suçlarından 10 yıl 3 aydan 21,5 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı.

Engelli kızı Dilek Şahin'in (25) nişanlısıyla kaçan anne Güldane Şahin (46) ve damat adayı Cuma Doğan'ın (21) sosyal medya ile televizyon kanallarına yansıyan görüntüleri, bazı iddialar ve şikayet üzerine Develi Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma tamamlandı.

Hazırlanan iddianame, Develi Asliye Ceza Mahkemesince kabul edildi. İddianamede, Güldane Şahin ve Cuma Doğan hakkında "bina içinde muhafaza altına alınmış olan eşya hakkında hırsızlık", "birden fazla kişiyle birlikte tehdit" ve "kasten yaralama" suçlarından 10 yıl 3 aydan yıldan 21,5 yıla kadar hapis cezası istendi.

 

Damat-kayınvalide skandalında yeni gelişme

Haberin Devamı
Haberin Devamı

 

"ARAMIZDA TARTIŞMA YAŞANIYORDU"

Dilek Şahin, iddianamede yer alan ifadesinde, sanık Cuma Doğan ile geçen yıl nişanlandığını anlattı.

Bir süre sonra nişanlısı ile annesi arasında samimiyet oluşmaya başladığını öne süren Dilek Şahin, şunları kaydetti:

"İkisinin yakınlaşmalarını babama söyleyeceğimi dile getirince annem Güldane ve Cuma bana 'Bizim dışarı gittiğimizi, ikimizin evde kaldığını asla babana söylemeyeceksin. Yoksa seni öldürürüz.' şeklinde sözler söyleyip, vücudumun çeşitli bölgelerine vurmak suretiyle beni darbetti. Bu şekilde sürekli aramızda tartışma yaşanıyordu."

Babası T.Ş'nin biriktirdiği altınların yatak odasındaki dolabın içinde olduğunu belirten Dilek Şahin, "Annem Güldane'nin evden gitmesinden sonra altınların bulunduğu dolabın içini kontrol ettiğimizde, dağınık vaziyetteydi ve altınlar yerinde yoktu. Bana yönelik eylemde bulunan Güldane ve Cuma'dan davacı ve şikayetçiyim" ifadelerini kullandı.

Müşteki T.Şahin (52) ifadesinde, evde bulunan 14 tam altın, 1 bilezik, 19 bin 500 dolar ve 35 bin lirayı sakladığı yerde göremeyince karakola müracaatla bulunduğunu, olayla nedeniyle de 2 sanıktan şikayetçi olduğunu söyledi.

Haberin Devamı
Haberin Devamı

İddianamede, zarar tespit tutanağında çalıntı iddiasında bulunulan eşyaların toplam değerinin 1 milyon 226 bin 900 lira olduğu belirtildi.

Sanıklar Güldane Şahin ve Cuma Doğan ise suçlamaları kabul etmedi.

Sıradaki Haber
Sıradaki Haber