Darbeci albayla ilgili çarpıcı iddia

Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki bir grubun 15 Temmuz darbe girişimine karıştığı gerekçesiyle tutuklanan Bursa İl Jandarma Komutanı Yurdakul Akkuş'un, Tunceli'de görev yaptığı dönemde prestij kazanmak için askerlerine patlayıcı infilak ettirterek kendisinin saldırıya uğradığı izlemini verdiği ileri sürüldü.
Darbe girişiminde ilk tutuklanan asker olan Albay Yurdakul Akkuş'un, Bursa'ya gelmeden önce Tunceli'de görev yaptığı 2013-2014 yılları arasındaki faaliyetleri de mercek altına alındı.
Çözüm sürecinin devam 30 Nisan 2014 günü Tunceli'nin merkeze bağlı Sütlüce Köyü yoluna PKK'nın patlayıcı döşendiği ihbarı yapıldı. İddiaya göre Bölge Komutanı'ndan izin bile almadan 1 Mayıs 2014 günü bölgeye giden İl Jandarma Komutanı Albay Akkuş, dönüşe geçtiği sırada yola döşenen patlayıcı infilak etti. Jandarmadan basın mensupları aranarak 'Saldırıda Albay Yurdakul Akkuş'un hedef alındığı ve konvoyda alay komutanının makam aracının da bulunduğu' bilgisi verildi.
Tunceli'den Bursa İl Jandarma Komutanlığı görevine atanan Albay Akkuş'un, darbe girişiminden tutuklanmasının ardından bu olay de mercek altına alındı. Albay Akkuş'un, prestij kazanmak için saldırıya uğradığı izlenimi vermek için patlayıcıyı kendi askerlerine infilak ettirdiği iddiasıyla soruşturma başlatıldı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Türkiye-İran sınırında son durum: Vatandaşların Türkiye'ye girişleri sürüyor
SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI: Sağlık Bakanlığı Personel Alımı Ne Zaman Yapılacak? Bakan Memişoğlu Tarih Verdi!
Besim Dutlulu Kimdir? Besim Dutlulu Hangi Partiden, Nereli, Kaç Yaşında? Aksihar Belediye Başkanı Besim Dutlulu Ferdi Zeyrek'in Yerine Seçildi!
BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ SON DAKİKA: TSK Bedelli Askerlik Ne Kadar Oldu? Bedelli Askerlik Yapacakların Dikkatine! Ücret Değişiyor!
İran'ın Kullandığı Fettah Füzesi (FATTAH) Nedir? Hipersonik Fettah Füzesi'nin Özellikleri Neler? Menzili Kaç Kilometre?