Davutoğlu: "AK Parti yeni bir seçime hazırdır"

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu: "Biz bu ülkeyi bir an dahi hükümetsiz bırakmamak için her türlü çabayı gösterdik, göstermeye devam edeceğiz. Biz burada diyoruz ki milli iradeye saygılı olacağız ve bu milli iradenin gereğini yapacağız ama bu bütün çabaları gösterdikten sonra tekrar milli iradeye başvurmak gerekirse, işte gençlerle birlikte, gençlik kollarıyla birlikte AK Parti teşkilatı dimdik ayaktadır ve yeni bir seçime de hazırdır."
Başbakan Davutoğlu, Gölbaşı Vilayetler Evi'nde düzenlenen AK Parti Gençlik Kolları Vefa İtfarı'nda yaptığı konuşmada, 20. yüzyıla girerken, AK Parti'nin kurucu genel başkanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Pınarhisar'a doğru yürüdüğü günlerde, 100 yılın muhasebesi yapıldığında, gençlerin gelecek planlamasını; 3, 5, 10 yılı planlayabilecek imkanlarının olmadığı bir yüzyılın da geride bırakıldığını söyledi.
"AK Parti, 21. yüzyıla girerken bütün bu tecrübeler üzerinde yeni bir gençlik idealiyle, ister buna 'Asımın Nesli' deyin, ister 'Diriliş' nesli deyin, ister 'Büyükdoğu' nesli deyin ama davası için her türlü fedakarlığa hazır ve bütün bir milleti, hiçbir ayrım gözetmeden kucaklayan bir gençlik hareketi olarak AK Parti gençliği doğdu" değerlendirmesinde bulunan Davutoğlu, 2001'den bu yana da bu azimle, bu kararlılıkla çalıştıklarını ifade etti.
Yürüdükleri yolda kararlılık ve azim vurgusu yapan Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "AK Parti hareketinin en büyük başarısı, en büyük devrimi, başta gençler olmak üzere bütün bir toplumda büyük bir özgüven inşa etmiş olmasıydı. Şimdi bizim özgüvenimizi sarsmak istiyorlar, ülke olarak. Türkiye'de de çevredeki krizlere benzer hükümetsizlikten kaynaklanan ya da zayıf hükümetlerden kaynaklanan, Yunanistan'da ve diğer ülkelerde gözlenen ekonomik krizler ya da siyasi krizlerden medet umanlar var. Biz de burada diyoruz ki, 'Biz bu ülkeyi bir an dahi hükümetsiz bırakmamak için her türlü çabayı gösterdik, göstermeye devam edeceğiz.' Biz burada diyoruz ki, 'Milli iradeye saygılı olacağız ve bu milli iradenin gereğini yapacağız.' Fakat bütün bu çabaları gösterdikten sonra eğer tekrar milli iradeye başvurmak gerekirse işte gençler birlikte, gençlik kollarıyla birlikte AK Parti teşkilatları dimdik ayaktadır ve yeni bir seçime de hazırdır."
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Sağlık Bakanlığı Sağlık Raporu Ödemesi: Sağlık Raporu Ücretli Mi? Hangi Raporlar Ücretli? www.sbos.saglik.gov.tr Aile Hekimliği Sağlık Raporu Ödemesi Sorgulama
BÜYÜK ELEKTRİK KESİNTİSİ! 17 Haziran İstanbul Elektrik Kesintisi Ne Zaman Bitecek? İstanbul'da Elektrikler Ne Zaman Gelecek? BEDAŞ AYEDAŞ Elektrik Arıza Sorgulama
TOKİ E-DEVLET BAŞVURU EKRANI: 250 Bin Sosyal Konut TOKİ Başvurusu Nasıl Yapılır? Başvuru Şartları Neler? www.toki.gov.tr Başvuru Ekranı
YENİ BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ: TSK Bedelli Askerlik Ne Kadar Oldu? Bedelli Askerlik Yapacakların Dikkatine! Ücret Değişiyor!
ÇİTLEKÇİ TOGG ÇEKİLİŞİ SONUÇLARI 2025: Çitlekçi TOGG çekiliş sonuçları asil-yedek talihli listesi açıklandı mı?