DBP'den HDP'ye tepki

DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek "HDP ve kimi HDP milletvekilleri dahil olmak üzere, kimi demokrat olarak geçinen aydın, yazar çevreler dahil olmak üzere şu ana kadar seçim sonuçları ve yaşanan bu süreçle alakalı, halkın geliştirmiş olduğu mücadele ile alakalı olarak ortaya koydukları kimi tutumları biz doğru bulmuyoruz ve kabul etmiyoruz" dedi.
Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, "HDP ve kimi HDP milletvekilleri dahil olmak üzere, kimi demokrat olarak geçinen aydın, yazar çevreler dahil olmak üzere şu ana kadar seçim sonuçları ve yaşanan bu süreçle alakalı, halkın geliştirmiş olduğu mücadele ile alakalı olarak ortaya koydukları kimi tutumları biz doğru bulmuyoruz ve kabul etmiyoruz" dedi.
Altan Tan: "HDP PKK'yı ikna edemedi"
Selahattin Demirtaş'tan başkanlık sistemi açıklaması
HDP'den başkanlık sistemi açıklaması: "Tartışılabilir!"
HDP sözcüsü Ayhan Bilgen o sözlerini Twitter'dan düzeltti
Yüksek, DBP Genel Merkezi Danışma Bürosu'nda Eş Genel Başkan Emine Ayna ile düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin çok etnikli, kültürlü ve inançlı bir yapısı olduğunu belirterek, "Bizim projemiz demokratik özerkliktir. Türkiye'de böyle bir sistemin çözüm olduğuna inanıyoruz" diye konuştu. Kamuoyundaki bazı tartışmalara cevap vermek istediğini dile getiren Yüksek, şunları söyledi:
"HDP ve kimi HDP milletvekilleri dahil olmak üzere, kimi demokrat olarak geçinen aydın, yazar çevreler dahil olmak üzere şu ana kadar seçim sonuçları ve yaşanan bu süreçle alakalı, halkın geliştirmiş olduğu mücadele ile alakalı olarak ortaya koydukları kimi tutumları biz doğru bulmuyoruz ve kabul etmiyoruz. AK Parti'nin seçim sürecinde uyguladığı politikaları görmeden ve 'antidemokratik' olarak değerlendirmeyip, halkın demokratik özerklik ve öz yönetim çerçevesinde mücadele etmesini seçim sonuçlarını etkileyen faktör olarak değerlendirmeleri büyük bir yanılgıdır."
Halkın, yerel demokrasinin geliştirilmesini istediğini vurgulayan Yüksek, "Birileri de çıkıp halkı suçlayacak, böyle bir şey olamaz ve bunu kabuledemeyiz. Bu söylendikten sonra kimse kendisine 'demokratım' diyemez" ifadelerini kullandı.
Yüksek, bu söylemleri kabul etmediklerini belirterek bir yıl içerisinde yeni bir anayasanın şekilleneceğini, bundan dolayı savaşı, kanı ve ölümü bitirmek için bu yılın fırsat olarak değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
30 NİSAN İSTANBUL'DA DEV ELEKTRİK KESİNTİSİ: Tam 60 Bölgede Elektrikler Yok! İstanbul'da Elektrikler Ne Zaman Gelecek? BEDAŞ - AYEDAŞ Elektrik Kesintisi Sorgulama
HABER... Endişe veren görüntü! 20 yıl sonra yine aynı bölge
YENİ AFAD DEPREM HARİTASI : AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
Samsun'daki faciada 3 kişi can verdi! İhmaller zinciri açığa çıktı
Özel'in açıklamaları gündeme oturdu! Sıra Yavaş’ta mı? Abdulkadir Selvi yazdı