hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İstanbul İl Seçim Kurulu'ndan açıklama geldi: DEM Parti İstanbul'da seçime giriyor

    KAYNAK DHA, CNN TÜRK

    DEM Parti'nin İBB adayı Meral Danış Beştaş'ın evrakları YSK'ya yetiştirilemediği için, İstanbul adayı çıkaramadığı iddia edildi. DEM Parti, İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adaylığı için başvurularını zamanında yaptıklarını duyurdu. İstanbul İl Seçim Kurulu'ndan yapılan açıklamaya göre; DEM Parti'nin başvurusu saat 16.55'te yapıldı, inceleme 17.14'te tamamlandı. Bu durumda DEM Parti'nin İstanbul'da seçime girebileceği belirtildi. Mecit Çelebi'nin haberi...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Siyasal İletişimci Ferhat Murat, CNN TÜRK'te yaptığı açıklamada, "DEM Parti yetkilileri biz 17.00 itibariyle binaya giriş yaptık listemizi kabul edin diyorlar. Ancak hukukçular 17.01 saatinde tutanak tutulması durumunda dahi kabul edilmeyeceğini ifade ediyorlar. DEM Parti Sözcüsü listelerin teslim edildiğini ifade ediyor ancak İstanbul İl Başkanı da bir kaza yapıldığını ifade ediyor. Bir muamma var ama ben tutanak saatine ulaştım 17.14." ifadelerini kullandı.

    Gazeteci İsmet Özçelik, "Bana çok garip gelmiyor. DEM Parti, CHP'ye şart koşmuştu Esenyurt ve Adalar'ı istiyordu. Sonrasında aday çıkardılar. Ben de pazarlıkların devam ettiğini söylemiştim. Gelen bilgiler bu yöndeydi. Kapalı kapılar arkasında pazarlık yürütülüyordu. DEM Parti ile CHP'nin kent ittifakı çerçevesinde Esenyurt'ta anlaştıkları ortaya çıktı. CHP, DEM Parti'nin istediği adayı gösterdi. Bunlar neyin karşılığı oldu? Diğer taraftan bakarsak süreç nasıl gelişti? Başak Demirtaş aday olduğunu açıkladı ortalık karıştı. Bir süre sonra Başak Demirtaş adaylıktan çekildi. Araştırmacılar yaptıkları araştırma sonucunda şu sonuca çıktı. Başak Demirtaş'ın yüzde 6 kapasitesi varsa yeni adayın yüzde 2. Niye yüksek aday varken düşük adayı gösterdiniz. Belli ki bir şeyler dönüyordu burada." dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    DEM PARTİ AVUKATLARINDAN AÇIKLAMA

    DEM Parti Avukatları İl Seçim Kurulu'ndan ayrıldı. Avukatlar, "Başvuru süresiyle ilgili hiçbir problem yok" dedi.

    31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'ne girecek siyasi partilerin aday listelerini İl Seçim Kurulu'na teslim etmeleri için verilen süre bugün saat 17.00 itibariyle doldu. DEM Parti'nin İstanbul adaylarının listesini İl Seçim Kurulu'na geç verdiği iddialarının ardından, DEM Parti Avukatları İl Seçim Kurulu'na geldi. İl Seçim Kurulu'nda yapılan görüşmelerin ardından avukatlar İl Seçim Kurulu'ndan ayrıldı. Gazetecilerin, "Başvurunuz kabul edildi mi?" sorusu üzerine avukatlar, "Kabul edildi bir problem yok. Başvuru süresinde hiçbir problem yok" dediler.

    DEM Parti'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için başvurumuzu zamanında yaptık. Yapılan spekülasyonlar gerçeği yansıtmamaktadır. Bu spekülasyonları gidermenin sorumluluğu İl Seçim Kurulu'ndadır" denildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow