Demirel'in kardeşi hayatını kaybetti

Türkiye'nin 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in kardeşi Hacı Ali Demirel dün akşam Ankara'daki evinde hayatını kaybetti. Cenazesinin yarın kaldırılması bekleniyor.
Türkiye'nin 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in kardeşi Hacı Ali Demirel dün akşam Ankara'daki evinde hayatını kaybetti. Cenazesinin yarın kaldırılması bekleniyor.
Hacı Ali Demirel kimdir?
Demirel ailesinin kontrolünde olan Orma, Haymak, Terakki Kollektif, Kuştur, Göltaş ve Peraja-Coca Cola gibi şirketlerin ortağı. Süleyman Demirel'in başbakanlığı döneminde devlet bankalarında aldığı krediler kamuoyunda tartışıldı.
Dünya Kalkınma Bankası'ndan alınan 2.5 milyon dolarlık kredinin 1.2 milyon doları Demirellere ait Terakki şirketine verdiği öne sürüldü. Kamuoyunda hakkında tartışılan konular arasında usulsüz ihaleler, kaçak imar ve başbakan olan kardeşten destek görmesi yer aldı.
Oğlu Yahya Demirel de hayali ihracatla adını duyurdu. Yahya Demirel, usulsüz teminat mektubu sağlamaktan 1 yıl 3 ay hapis yattı ve sahibi olduğu şirketleri baz morfin kaçakçılığından haksız vergi iadesine kadar bir dizi yasadışılıkla suçlandı.
Borçlarından dolayı Kasım 1999 ve Nisan 2000'de hakkında iki ayrı tutuklama kararı verildi. İstanbul Tarabya'daki yalısı kredi borcuna karşılık olarak İş Bankası'na geçti. Malki davasında Veli Sözdinler cinayetinde azmettirici olarark yargılandı ve Nisan 2000'de delil yetersizliğinden hakkında takipsizlik kararı verildi.
Fotoğraflarla Süleyman Demirel'in hayatı
Süleyman Demirel'in mezarını yapıyorlar!
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI: Resimli, Anlamlı, Yazılı, Posterli 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Mesajları!
İSTANBUL'DA DEV ELEKTRİK KESİNTİSİ: Tam 60 Bölgede Elektrikler Yok! İstanbul'da Elektrikler Ne Zaman Gelecek? BEDAŞ - AYEDAŞ Elektrik Kesintisi Sorgulama
Sahte fatura davasında karar çıktı: Engin Polat ve babası Sezgin Polat'a 5 yıl 2 ay hapis cezası verildi
KKTC Cumhurbaşkanlığı Yerleşkesi, 3 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla açılacak
HABER... Endişe veren görüntü! 20 yıl sonra yine aynı bölge