Demirtaş: "Adil barış önerin kabul edelim"

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın çağrısı üzerine Diyarbakır Sümerpark'ta, eski müftü olan HDP Diyarbakır Milletvekili Nimetullah Erdoğmuş'un kıldırdığı ve "sivil cuma" olarak adlandırılan namaza, aralarında ayrı yerde saf tutan kadınların da bulunduğu yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Namazın ardından konuşan Selahattin Demirtaş hükümete "Adil bir barış önerin kabul edelim" dedi.
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın yaptığı çağrı üzerinde Diyarbakır'da Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na ait Sümerpark'ta yaklaşık 3 bin kişinin katılımıyla cuma namazı kılındı. Diyarbakır eski İl Müftüsü olan HDP Diyarbakır Milletvekili Nimetullah Erdoğmuş'un kıldırdığı namazda, hutbe Türkçe ve Kürtçe'nin Zazaca ile Kurmanci lehçelerinde okundu.
Açık alanda kılınan namazda erkeklerden ayrı bir yerde saf tutan kadınların sarı, kırmızı, yeşil renkli seccadeleri ile ellerindeki sarı, kırmızı, yeşil zemin üzerinde kızıl yıldız bulunan eldivenleri dikkat çekti.
Demirtaş: "Adil bir barış önerin kabul edelim"
Demirtaş, namazın ardından Sümerpark girişinde toplanan kalabalığa parti otobüsü üzerinden yaptığı konuşmada, hükümeti eleştirdi. Demirtaş, "Zor günlerden geçiyoruz. Yüreğimizin ortasında bir yara var. Son 6 aydır ölüm, gözyaşı var. Ölümün olduğu yerde gözyaşı da var. Yaşadığımız felaketler normal değil. Normal olan bir masa etrafında oturup konuşmaktır. Yönetenler adil bir barış önersinler biz de kabul edelim" dedi.
Polis anonsu: "Attığınız taşlar bana değil şehre zarar veriyor"
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın konuşmasından sonra Yenişehir İlçesi'ndeki Ofis semtine doğru yürüyüşe geçen ve PKK ve Öcalan lehinde sloganlar atan gruplar, polis zırhlı araçlarından yapılan anonslarla sık sık uyarıldı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Nihal ve Bahar Candan davasında şoke eden ifadeler!
HABER... Ocak görünümlü Mayıs! Fotoğraflar bugün çekildi
ÖZEL GÜVENLİK SINAV SONUÇLARI SORGULAMA: ÖGG sınav sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?
TAM 3 ASIRLIK! Emojinin Kökleri Tokat’ta Ortaya Çıktı: Gören Bir Daha Bakıyor...
Dikkat! Meteoroloji tek tek uyardı: 16 ilde sarı kodlu alarm!