Demirtaş: "Türkiye'de yaz aylarında ciddi iç savaş riski var"

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Yaza kadar PKK ve hükümet arasındaki gerginlik artabilir. Birçok Kürt ve Türk ölebilir ve bu etnik bir iç savaşı tetikleyebilir" iddiasını ortaya attı.
Washington Post gazetesinden David Ignatius'a konuşan Selahattin Demirtaş, PKK'yı silah bırakıp müzakerelere dönmeye çağırdıklarını belirtti, ABD ve diğer güçleri de müzakereler için gayret göstermeye çağırdı.
Kürt grupların Suriye'de IŞİD barbarlığına karşı en etkili güç olduğunu savunan Demirtaş, "Dünyanın, bize karşı düzenlenen saldırılara niçin sessiz kaldığını anlamıyoruz" ifadelerini kullandı.
Davutoğlu: Demirtaş halkı sokağa dökmek istiyor
Demirtaş'tan Sur'a yürüme çağrısı
Gazeteye konuşan üst düzey bir Amerikalı yetkili, Demirtaş'ın arabuluculuk çağrısının sorulması üzerine, şiddetin sona erip siyasi diyaloga dönülmesinin herkesin çıkarına olduğunu düşündüklerini belirtti. Yetkili, ABD'nin bu tür bir diyalogu teşvik etmek için yollar aradığını kaydetti.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Daltonlar suç örgütüne operasyon! Çok sayıda gözaltı
Dikkat! Meteoroloji uyardı: 2 bölge 5 il için kuvvetli sağanak alarmı!
EV KADINLARINA EMEKLİLİK: Ev hanımlarına emeklilik hakkı ne zaman çıkacak, kimler yararlanabilecek, şartlar neler?
Bu illerde yaşayanlar dikkat! Meteoroloji tek tek uyardı: 25 il için sağanak alarmı
13 MAYIS ELEKTRİK KESİNTİSİ: İstanbul’da elektrikler ne zaman gelecek? BEDAŞ elektrik kesintisi 8 saate kadar çıkacak!