hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Deprem bildirimi açma! En iyi Deprem bilgi sistemi! Depremi önceden haber veren uygulama var mı?

    Deprem bildirimi açma En iyi Deprem bilgi sistemi Depremi önceden haber veren uygulama var mı
    expand

    Depremi önceden bilen uygulamalar olabilir mi? sorusu gündemde... Türkiye'nin dünyanın önemli deprem kuşaklarından biri olan Alp Himalaya kuşağında yer aldığı biliniyor. Ülkemizin karmaşık jeolojik yapısı ve jeodinamik konumundan dolayı çok sayıda aktif fay hattı vardır. Bu sebeple oluşan büyük küçük şiddetli her deprem sonrasında vatandaşlar deprem uygulamalarını ya da Android deprem uyarı sistemlerini sorguluyor. Peki ama depremi önceden haber veren uygulama var mı?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Google Android Deprem Uyarı Sistemi nedir sorgulatması hız kazandı. Android iletişim sistemine sahip telefonlarda deprem uyarı sistemi bulunuyor. Fakat bu sistemin ne kadar doğru bilgi aktardığına dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Peki ama deprem bildirimi nasıl açılır?

    Depremi önceden bilen uygulama var mı?

    Google Android Deprem Uyarı Sistemi sayesinde depremden saniyeler önce vatandaşlar uyarılarak daha güvenli bir yere geçmelerini sağlanıyor. Android deprem uyarı sistemi sayesinde 5 Ocak 2022 sabahı Antalya’da meydana gelen depremin kısa süre öncesinde vatandaşlara uyarı yollandı. Malatya'da 10 Ağustos 20.48'de gerçekleşen 5.3 büyüklüğündeki depremi kullancılara 15-20 saniye öncesinden bildirdi. Son olarak ise Marmara Denizi - Gemlik Körfezi'nde meydana gelen depremi saniyeler öncesinde haber verdi. 

    Konuyla ilgili çarpıcı bir bilgi ABD'den geldi. 25 Ekim 2022'de Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) California Körfez Bölgesi'nde 5,1 büyüklüğünde meydana gelen deprem sonrasında ABD Jeoloji Araştırmaları kurumuna (USGS) bildirim yağmıştı. Bölgedeki birçok kişinin cep telefonlarına deprem başlamadan önce uyarı gitmişti.

    Google, deprem sarsıntıları başlamadan birkaç saniye önce kullanıcılara bildirim gönderen bir erken uyarı sistemi geliştirmek için USGS ve California'daki bazı üniversitelerdeki akademisyenlerle birlikte çalışıyor. Google Android Deprem Uyarı Sistemi, 4 Aralık Pazartesi sabahı 10:42’de Bursa’nın Mudanya ilçesi açıklarında Gemlik Körfezi'nde meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki depremle de şaşırttı. Depreme yakın bölgelerdeki bazı Android kullanıcılarının telefonlarına, sarsıntıyı hissetmelerinden birkaç saniye önce çeşitli bildirimler ulaştı.
     
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow