Dilan Alp ''marjinal''miş

İstanbul'da 2 yıl önceki 1 Mayıs kutlamalarında 6 genç , polisin attığı biber gazı fişeğiyle ağır şekilde yaralanmış, aralarında beyin kanaması gerçin gözünü kaybedenler olmuştu. "Orantısız güç kullanmak" ile suçlanan şüpheli polisler hakkında ise disiplin soruşturması açılmasına bile izin verilmediği orta çıktı. Buna gerekçe olarak, yaralananların marjinal ve terör örgütleriyle bağlantılı olduğu iddiası gösterildi.
Radikal'den İsmail Saymaz'ın haberine göre, iddiaların araştırılması için görevlendirilen İl Emniyet Müdür Yardımcısı Veysel Tipioğlu'nun hazırladığı araştırma raporunda, biber gazı fişeğiyle beyin kanaması geçiren Dilan Alp'in polise taş atan maskeli grubun içinde olduğu belirtildi. Tanınmamak için yüzünü kapattığı ve kafasına isabet eden belirsiz bir "cisimden" dolayı yaralandığı ileri sürüldü.
Vali Mutlu, Dilan Alp'e 10 bin TL tazminat ödeyecek
Raporda, sadece Dilan Alp değil yaralananların çoğunun "marjinal ya da terör gruplarıyla bağlantılı oldukları, yasadışı eylemlere bilinçli şekilde katıldıkları, gaz fişekleriyle yaralandıklarını ortaya koyacak maddi delil öne sürmedikler savunuldu.
Gözünü kaybeden 23 yaşındaki İ.A. ile sırtından vurulan 32 yaşındaki S.T. hakkında ise herhangi bir suçlama yöneltilmedi ancak onların da "nerede ve ne şekilde yaralandığının tespit edilemediği" kaydedildi.
Polisler için disiplin soruşturması açılmasına gerek olmadığı belirtilen rapor uyarınca dönemin İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu 2013 haziranında dosyayı kapadı. İtiraz üzerine ikinci bir rapor hazırlandıysa da sonuç değişmedi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
TOKİ E-DEVLET BAŞVURU EKRANI: 250 Bin Sosyal Konut TOKİ Başvurusu Nasıl Yapılır? Başvuru Şartları Neler? www.toki.gov.tr Başvuru Ekranı
İran'ın Kullandığı Fettah Füzesi (FATTAH) Nedir? Hipersonik Fettah Füzesi'nin Özellikleri Neler? Menzili Kaç Kilometre?
YENİ BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ: TSK Bedelli Askerlik Ne Kadar Oldu? Bedelli Askerlik Yapacakların Dikkatine! Ücret Değişiyor!
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu Kimdir? Besim Dutlulu Hangi Partiden, Nereli, Kaç Yaşında? Besim Dutlulu Ferdi Zeyrek'in Yerine Seçildi!
SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI: Sağlık Bakanlığı Personel Alımı Ne Zaman Yapılacak? Bakan Memişoğlu Tarih Verdi!