Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aksoy: Avrupalı muhataplarımızı PKK konusunda uyarmıştık

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, terör örgütü PKK unsurlarının Avrupa Konseyi binası önündeki eylemlerini değerlendirdi. Aksoy, "Avrupalı muhataplarımıza gerekli uyarılarda bulunmuştuk" dedi.
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, terör örgütü PKK unsurlarının Avrupa Konseyi binası önündeki eylemlerini değerlendirdi. Aksoy, "Avrupalı muhataplarımıza gerekli uyarılarda bulunmuştuk" dedi.
Aksoy, terör örgütü PKK unsurlarının Avrupa Konseyi binası önündeki eylemleri hakkındaki soruya verdiği cevap şöyle; "Terör örgütü PKK unsurlarının Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde PKK elebaşı Öcalan’ın fotoğraflarını da kullanarak düzenlediği gösteriler hakkında Avrupalı muhataplarımıza gerekli uyarılarda bulunmuş ve gösterilerin şiddet potansiyeline dikkat çekmiştik.
Son olarak PKK yanlılarının Strazburg’da Avrupa Konseyi Agora binası önünde 25 Şubat 2019 tarihinde gerçekleştirdikleri şiddet içeren eylem, PKK’nın gerçek yüzünü bir kez daha göstermiştir. Terörizm propagandası niteliğindeki bu tür eylemlere izin verilmesini kınıyoruz.
Avrupa’da bazı çevrelerin ve basının PKK eylemlerini hala, sözde ‘Kürt aktivistlerin’ gerçekleştirdiği eylemler olarak nitelemesi ise esef vericidir. Bu durum çifte standartların ulaştığı noktayı açıkça ortaya koymaktadır."
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI: Sağlık Bakanlığı Personel Alımı Ne Zaman Yapılacak? Bakan Memişoğlu Tarih Verdi!
Sağlık Bakanlığı Sağlık Raporu Ödemesi: Sağlık Raporu Ücretli Mi? Hangi Raporlar Ücretli? www.sbos.saglik.gov.tr Aile Hekimliği Sağlık Raporu Ödemesi Sorgulama
TOKİ E-DEVLET BAŞVURU EKRANI: 250 Bin Sosyal Konut TOKİ Başvurusu Nasıl Yapılır? Başvuru Şartları Neler? www.toki.gov.tr Başvuru Ekranı
12 SAAT SU YOK! 18 HAZİRAN İSTANBUL SU KESİNTİSİ: İstanbul'da Sular Ne Zaman Gelecek? iski.istanbul İSKİ Su Kesintisi Sorgulama
EHLİYET YENİLEME SON GÜN: Sürücü Belgesi Ehliyet Yenileme Son Gün Ne Zaman? Ehliyet Yenileme Nasıl Yapılır, Nereden? Gerekli Evraklar Neler?