Dışişleri'nden "Arap Birliği" açıklaması

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Levent Gümrükçü, Türk diplomatların Kahire'de düzenlenen Arap Birliği toplantısına alınmadıkları yönündeki iddiaları yalanladı. Gümrükçü, "Türk yetkililerin toplantıdan geri çevrilmesi söz konusu değil" dedi.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Gümrükçü, söz konusu toplantının olağanüstü nitelikte düzenlenmesi nedeniyle üye olmayan ülkelere açık bir bölümünün bulunmadığını ve tamamının kapalı bir oturum şeklinde gerçekleştiğini belirtti.
Türkiye'nin Kahire Büyükelçiliği yetkilisinin zirve kapsamında düzenlenen basın toplantısını izlemek üzere ilgili mekana gittiğini, ancak toplantının başlangıç saatinin ileri alınması nedeniyle söz konusu mekandan ayrıldığını ve daha sonra da başka bir kanaldan toplantıyı izlediğini açıkladı.
Gümrükçü, "Geri çevrilme durumu söz konusu değildir. Basın toplantısı için isterse içeride beklenebileceği, isterse daha sonra gelinebileceği söylenmiştir. Büyükelçilik yetkilimiz daha sonra gelmek üzere oradan ayrılmıştır" ifadesini kullandı.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
13 MAYIS ELEKTRİK KESİNTİSİ: İstanbul’da elektrikler ne zaman gelecek? BEDAŞ elektrik kesintisi 8 saate kadar çıkacak!
2025 ENGELLİLER HAFTASI MESAJLARI: Engelliler Haftası Ne Zaman? Resimli, Duygulu ve Anlamlı Engelliler Haftası Mesajları Burada!
Anne ve 2 çocuğu yangında can vermişti! Kan donduran şüpheye 2 yeni gözaltı!
ÖCALAN'IN AKIBETİ NE OLACAK? PKK'nın fesih kararı sonrası yargı süreci nasıl işleyecek?
HABER... Terör örgütü PKK fesih kararını açıkladı! İşte yol haritası