Diyanet İşleri Başkanı Prof. Erbaş gençlerle bir araya geldi

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Ali Erbaş Uludağ Üniversitesi'nde gençlerle bir araya geldi. Prof. Erbaş konuşmasında önemli bir konuyu izah etmem gerekiyor diyerek, "Ateizm Allah’ı dini ve her şeyi inkar etmek. Deizm ise çok enteresan bir tuzaktır gençler bu tuzağa gelme noktasında olan arkadaşlarımız olursa onları uyarınız" diye konuştu.
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “İlahiyat fakültesi ve eğitim fakültesi okul öncesi eğitimden diplomasını alan öğretmenlerin Diyanet İşleri Başkanlığında işleri hazır” dedi.
Uludağ Üniversitesi’nde gençlerle buluşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın katıldığı programın sunumunu Afrikalı öğrenci Abdulkerim Kasongo yaptı. Yüzlerce öğrencinin katıldığı programda konuşan Erbaş, “Çok önemli bir konuyu izah etmem gerekiyor. Son zamanlarda ortaya çıkan bazı kavramlar ve iddialar var ateizm kavram olarak biliniyordu ama deizm pek fazla bilinmiyordu. Ateizm Allah’ı dini ve her şeyi inkar etmek. Deizm ise çok enteresan bir tuzaktır gençler bu tuzağa gelme noktasında olan arkadaşlarımız olursa onları uyarınız. Böyle bir anlayışla ortaya çıkanlarla var esasında bu Müslüman gençleri ve Müslümanları doğrudan başka dine çekmektense önce onları Müslümanlıktan uzaklaştırın ondan sonra o zaten gelir tuzağıdır bu. Bu tuzağa bizim hiçbir Müslüman gencimizin gelmeyeceğini biz zaten biliyoruz.
'İlahiyat diploması alanların işleri hazır'
Diyanet İşleri Başkanlığında 4-6 yaş grubu Kuran-ı Kerim kurslarımız var bundan 5-6 yıl önce 2 yıla yakın bir zamanda alt yapı çalışmalarını hazırladığımız 3 bin öğrenciyle pilot uygulamayla başladığımız. Şu anda 150 bine yaklaşan öğrenci kitlemiz var 4,5,6 yaşındaki öğrencilerimize okul öncesi eğitim veriyoruz. Değerler ve Kuran-ı Kerim tanıtma eğitimi diyebilirsiniz. Kendi yaşlarına göre programlar yapıyoruz. Bunun için en fazla sıkıntı çektiğimiz konulardan birisi okul öncesi eğitim formasyonuna sahip öğretmenlerimiz yok, ilahiyat fakültesi ve eğitim fakültesi okul öncesi eğitimden diplomasını alan öğretmenlerimiz Diyanet İşleri Başkanlığına gelirlerse onların görevleri hazır” dedi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR


SAĞLIK BAKANLIĞI İŞÇİ ALIMI KURASI 2025: Sağlık Bakanlığı işçi alımı kurası ne zaman, nereden izlenir? Başvurular ne zaman başlayacak?

10 KASIM KONUŞMA METİNLERİ 2025: Öğretmen ve Öğrenciler İçin 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü Konuşma Metinleri ve Kompozisyonları!

HATAY’DA 3.9 ŞİDDETİNDE DEPREM! Az önce deprem mi oldu, nerede, kaç şiddetinde? Kandilli Rasathanesi ve AFAD son depremler listesi: Hatay, Balıkesir…

TOKİ 500 BİN KONUT PROJESİ ŞARTLARI VE BAŞVURU TARİHLERİ 2025 | 1+1, 2+1 TOKİ 500 Bin Sosyal Konut Projesi başvuruları ne zaman, şartları neler?

ZORUNLU KIŞ LASTİĞİ UYGULAMASI BAŞLANGIÇ TARİHİ 2025: Zorunlu kış lastiği uygulaması ne zaman başlıyor, özel araçlarda zorunlu mu?