Diyarbakır'da 4 kişinin öldürülmesiyle ilgili 14 kişi tutuklandı

Diyarbakır'da, Yeni İhya-Der Başkanı Aytaç Baran'ın silahlı saldırıda öldürülmesi ve sonrasında çıkan olaylarda 3 HDP'linin yaşamını yitirmesi ile ilgili olarak gözaltına alınan 22 kişiden 14'ü, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Merkez Yenişehir İlçesi Şehitlik Semti'nde 9 Haziran'da Yeni İhya- Der Başkanı Aytaç Baran'ın öldürülmesindan sonra çıkan olaylarda 3 HDP'linin daha yaşamını yitirmesi ve 11 kişinin yaralanmasına ilişkin soruşturma devam ediyor.
Selahattin Demirtaş'a 2 koruma polisi verildi
Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 22 kişi, dün Adliyeye sevk edildi. Nöbetci savcılıkta ifadeleri alınan 22 kişiden 4'ü serbest bırakılırken, 18 kişi ise tutuklama talebi ile nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.
İnsan hücresinden "çip"üretildi
Şüphelilerin dosyalarını inceleyen ve ifadelerini alan Sulh Ceza Hakimi, 14 kişinin tutuklanmasına karar verdi. Gözaltında bulunan şüphelilerden 3'ü adli kontrol kararı ile 1'i ise hakimlikçe serbest bırakıldı. Tutuklanan 14 kişiden 1'inin 18 yaşından küçük olduğu öğrenildi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Sağlık Bakanlığı Sağlık Raporu Ödemesi: Sağlık Raporu Ücretli Mi? Hangi Raporlar Ücretli? www.sbos.saglik.gov.tr Aile Hekimliği Sağlık Raporu Ödemesi Sorgulama
BÜYÜK ELEKTRİK KESİNTİSİ! 17 Haziran İstanbul Elektrik Kesintisi Ne Zaman Bitecek? İstanbul'da Elektrikler Ne Zaman Gelecek? BEDAŞ AYEDAŞ Elektrik Arıza Sorgulama
TOKİ E-DEVLET BAŞVURU EKRANI: 250 Bin Sosyal Konut TOKİ Başvurusu Nasıl Yapılır? Başvuru Şartları Neler? www.toki.gov.tr Başvuru Ekranı
YENİ BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ: TSK Bedelli Askerlik Ne Kadar Oldu? Bedelli Askerlik Yapacakların Dikkatine! Ücret Değişiyor!
ÇİTLEKÇİ TOGG ÇEKİLİŞİ SONUÇLARI 2025: Çitlekçi TOGG çekiliş sonuçları asil-yedek talihli listesi açıklandı mı?