Diyarbakır'da 465 bin kök hintkeneviri ele geçirildi

Diyarbakır'ın Kocaköy ilçesinde güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonda, 465 bin kök hintkeneviri ele geçirilirken, 10 şüpheli gözaltına alındı.
Diyarbakır Valiliği, Kocaköy İlçesi Şaklat Köyü mülki sınırları içerisinde yasa dışı kenevir ekimi yapıldığına ilişkin elde edilen istihbari bilgi üzerine şüpheli kişilerin yakalanması ve suç konatlarının ele geçirilmesi amacıyla operasyon yapıldığı belirtilerek, şöyle denildi:
Sinop’ta uyuşturucu operasyonu
"Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı'nca görevlendirilen unsurlarca icra edilen operasyon neticesinde, 20 ayrı mevkiide toplam 465 bin 719 kök kenevir bitkisi ve 6 kilo kubar esrar maddesi ele geçirilmiştir. Cumhuriyet Savcılığının talimatı gereğince ele geçirilen kenevir bitkileri numune alınmayı müteakip yerinde imha edilmiş, kubar esrar maddesine el konulmuş, anılan yasadışı kenevir ekimi olayı ile ilgili olarak 10 şüpheli gözaltına alınmış ve ayrıca 11 faili firar şüphelisi hakkında soruşturma işlemlerine başlanılmıştır. Halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması ve uyuşturucu ile mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara artan bir azim ve kararlılıkla aralıksız olarak devam edilmektedir."
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
HABER... Ocak görünümlü Mayıs! Fotoğraflar bugün çekildi
ÖZEL GÜVENLİK SINAV SONUÇLARI SORGULAMA: ÖGG sınav sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?
TAM 3 ASIRLIK! Emojinin Kökleri Tokat’ta Ortaya Çıktı: Gören Bir Daha Bakıyor...
Dikkat! Meteoroloji tek tek uyardı: 16 ilde sarı kodlu alarm!
"Özgür Özel İmamoğlu’nu kızdırdı mı?" Abdulkadir Selvi yazdı...