Diyarbakır'da yola döşenmiş 50 kilogram bomba bulundu

Diyarbakırda yola döşenmiş 50 kilogram bomba bulundu
expand

Diyarbakır- Bingöl karayoluna önceden döşendiği belirtilen 50 kilogramlık bomba, güvenlik güçleri tarafından tespit edildi. Kontrollü olarak patlatılan bomba, 2 metre derinliğinde bir çukur açtı.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin Lice-Duru-Diyarbakır karayolunda yol emniyet ve mayın kontrolü yaptığı belirtildi.

Açıklamada yol kontrol ve mayın aramaları sırasında Lice-Kijikbadem Mahallesi bölgesinde, ana yolda, asfalt kenarına döşenmiş el yapımı patlayıcı madde düzeneği bulunduğu kaydedildi.

Açıklamada şöyle denildi: "Söz konusu patlayıcı düzeneğin, arama yapan unsurların bir kablo ucunu fark etmesi üzerine daha sonra yapılan ayrıntılı inceleme sonucunda, yaklaşık 50 kilogramlık bomba olduğu tespit edilmiştir. Düzenek, Patlayıcı Madde Timleri tarafından, kontrollü bir şekilde imha edilmiştir. Patlatma sonucunda anılan karayolunun tek şeridini kapatacak şekilde, 5 metre çapında 2 metre derinliğinde bir çukur oluşmuştur."

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow