DMM'den 'Kürecik Radar Üssü' iddiasına yalanlama

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), 'İran'ın 15 Nisan'da İsrail'e fırlattığı füzeler, Malatya Kürecik'te bulunan radar üssü sayesinde erken tespit edilerek durduruldu' iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirtti.
DMM, sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "İran'ın 15 Nisan'da İsrail'e fırlattığı füzeler, Malatya Kürecik'te bulunan radar üssü sayesinde erken tespit edilerek durduruldu.' iddiası doğru değildir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye ile görüşmesinin ardından, Kürecik radar üssü ile ilgili Merkezimizce daha önce de yalanlanan asılsız iddianın kasıtlı bir biçimde yeniden dolaşıma sokulduğu tespit edilmiştir. Kürecik'teki radar sisteminden elde edilen bilgiler, NATO prosedürleri çerçevesinde sadece müttefiklerle paylaşılmaktadır. Bu veri paylaşımının amacı, NATO müttefiki ülkelerin halklarının, topraklarının ve kuvvetlerinin korunmasıdır. Bilgilerin İsrail gibi NATO müttefiki olmayan ülkelerle paylaşımı söz konusu değildir. Türkiye, her zaman Filistinli kardeşlerimizin haklı davasının yanında olmuştur ve her koşulda olmaya devam edecektir. Kamuoyunun hassasiyetleri üzerinden yürütülmeye çalışılan manipülasyon kampanyalarına itibar etmeyiniz" ifadelerine yer verildi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR


İstanbul Boğazı çift yönlü trafiğe kapatıldı

17 AĞUSTOS DEPREMİNDE KAÇ KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ? 1(Gölcük Depremi) 7 Ağustos 1999 Depremi Kaç Büyüklüğündeydi, Kaç Saniye Sürdü? Marmara Depremi'nin Acı Bilançosu

YKS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2026? ÖYSM AİS YKS Sonuç Sorgulama: 2026 Üniversite Yerleştirme Sonuçları Açıklandı mı?

MEB İŞKUR GÜVENLİK GÖREVLİSİ ALIMI 2026: Okullara güvenlik görevlisi alımı ne zaman? |

Ağustos ayında nefes kesen soğuk: Ağrı Dağı'na tırmanan dağcının saçları buz tuttu
