DMM'den Somali Cumhurbaşkanının oğluna ilişkin iddialara yalanlama

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), "Somali Cumhurbaşkanı'nın oğluna Türk vatandaşlığı verildiğine" yönelik iddiaların doğru olmadığını duyurdu.
DMM'nin sosyal medya hesabından, bazı basın yayın organlarında yer alan ve sosyal medya hesaplarından paylaşılan, "Somali Cumhurbaşkanı'nın oğluna Türk vatandaşlığı verildi" iddiasıyla ilgili açıklama yapıldı.
"HERHANGİ BİR BAŞVURUSU BULUNMUYOR"
Söz konusu iddianın doğru olmadığı belirtilen açıklamada, "Bahse konu şahsın herhangi bir başvurusu bulunmadığı gibi şahsa vatandaşlık verilmesi de söz konusu değildir. Kamuoyunu manipüle etmeye yönelik asılsız iddialara itibar etmeyiniz." ifadesine yer verildi.
Bazı basın yayın organlarında yer alan ve sosyal medya hesaplarından paylaşılan,”Somali Cumhurbaşkanının oğluna Türk vatandaşlığı verildi” iddiası doğru değildir.
— Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (@dmmiletisim) January 10, 2025
Bahse konu şahsın herhangi bir başvurusu bulunmadığı gibi şahsa vatandaşlık verilmesi de söz konusu değildir.… pic.twitter.com/jdKG30MdmB
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Güzel havalara mola! Meteoroloji’den yağış, fırtına ve toz taşınımı uyarısı: Etkilenecek bölgeler belli oldu!
Fenomenlere yasa dışı bahis operasyonu! Tolunay Ören ve Kemal Can Parlak için karar verildi
2 bin 300 yıllık kaya mezardan çıktı! İlk kez sergiye çıkarıldı
Okulda görev yapan öğretmene silahlı saldırı: Hayatını kaybetti
GSB kamp başvuru sonuçları 2025 açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? Gözler genc.gsb.gov.tr adresinde!