Donanma'da kritik istifa

Donanmada kritik istifa
expand

Deniz Kuvvetleri Lojistik Başkanı Tuğamiral Gündüz Alp Demirus görevinden istifa etti. Demirus'un istifasını sunduktan sonra süresiz izne ayrıldığı belirtiliyor.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Tuğamiral Demirus'un istifa dilekçesinin Genekurmay Başkanlığı'nca kabul edildiği, ağustos ayı YAŞ toplantısında gereğinin yapılacağı belirtiliyor.

Tuğamiral Gündüz Alp Demirus'un adı İzmir'de devam eden askeri casusluk davasında geçmiş, geçen yıl şüpheli sıfatı ile ifade verdikten sonra sonra serbest kalmıştı. Ancak geçen yıl terfi etmesi gerekirken, tuğamirallikte bekleme süresi 1 yıl uzatılmıştı. Bu süreç içinde ise donanma'nın en önemli birimlerinden olan Lojistik Başkanlığı'na getirilmişti.

Tuğamiral Demirus, Balyoz davasında duruşmaları muvazzaf subay olarak takip etmesiyle de dikkat çekmişti.

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow