Dost Tarikatı cinayeti Ergenekon'a uzandı

Dost Tarikatı cinayeti Ergenekona uzandı
expand

İstanbul'da 5 yıl önce işlenen çifte cinayetin izi, Ergenekon soruşturmasına uzandı. Dost tarikatı cinayeti davasına bakan mahkeme, dava dosyasının Ergenekon davasıyla birleştirilmesini istedi. Mahkemeye göre, iki dava arasında fiili ve hukuki irtibat var.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Emekli Binbaşı İhsan Güven ile eşi Sibel Güven'in Tuzla'daki evlerinde öldürülmesine ilişkin 7 sanığın yargılandığı davanın, "Ergenekon" davası ile birleştirilmesi için muvafakat istenmesine karar verildi.

Davaya bakan İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, "Ergenekon" davasının iddianamesinde, İhsan Güven ile Sibel Güven'in öldürülmesinden bahsedildiğine dikkak çekerek, "Ergenekon" davasının soruşturmasına esas olan İhsan Güven ve Sibel Güven'in öldürülmesiyle ilgili tüm bilgi, belge ve dokümanın mahkemeye gönderilmesi için soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcı Zekeriya Öz'e yazı gönderilmesine hükmetti.

Mahkeme heyeti ayrıca, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nden "Ernegekon" davası ile görülmekte olan dava arasında fiili ve hukuki irtibat bulunduğu göz önüne alınarak, dosyaların birleştirilmesi için muvafakat verilmesi istendi.

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow