DTP Nusaybin ilçe başkanı tutuklandı

DTP Nusaybin İlçe Başkanı Naif Coşkun ve yedi partili tutuklandı. DTP'liler 'terör örgütüne yardım ve yataklık ile bölücü örgüt propagandası' yaptıkları gerekçesiyle tutuklandı.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Dün akşam, Nusaybin Savcılığı'ndan alınan izinle DTP ilçe binasında arama yapan polis ekipleri, aralarında Demokratik Toplum Partisi Nusaybin İlçe Başkanı Naif Coşkun'un da bulunduğu 16 kişiyi gözaltına aldı.
İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgulamalarının ardından sekiz kişi serbest bırakılırken, sekiz kişi tutuklanma istemiyle nöbetçi mahkemeye sevkedildi.
Coşkun, DTP Mardin il yöneticisi Sihem Akyüz, Mardin İl Genel Meclisi Üyesi Ziver Gümüş, DTP ilçe yöneticisi Aziz Yağış, Şakir Acar ve Sultan Uğraş, DTP ilçe üyesi Necmettin Ayaz ve Hamit Tokay tutuklanarak cezaevine konuldu.
Sıradaki Haber