Ebabil kuşu bu kez Bağcılar'a kondu
Bağcılar'da bir evin balkonunda çırpınan Ebabil kuşuna evdeki Yusuf isimli çocuk içeriye alarak sahip çıktı.
Haberin Devamı
/

Eskişehir'de oturan Yusuf Eydemir, ablasının İstanbul'da üniversite kazanması üzerine geçtiğimiz gün ailesi ile birlikte Göztepe Mahallesi'nde oturan akrabalarının yanına geldi.
/

Akşam saatlerinde içeride oyun oynayan çocuk dışarıdan gelen sesler üzerine balkona çıktı. Burada çırpınan bir kuş olduğunu fark eden çocuk aile bireylerine haber verdi. Balkonda çırpınan Ebabil kuşunu gören aile bireyleri bir süre şaşkınlık yaşadı
Haberin Devamı
/

Neredeyse tüm ömrünü uçarak geçirdiği için havada sıklıkla görülse de yerde çok nadir görülebilen Ebabil kuşunu içeri alan Eydemir ailesi, kuşa şekerli su verdi.
/

Kuşu bulan Yusuf Eydemir ise şöyle konuştu, "Balkonda poşet sallanıyor sandım. Kuş balkonda çırpınıyormuş. Kırlangıç sandım. Araştırdım, Ebabil kuşuymuş. İçeri alıp, besledik."Ebabil'in nasıl besleneceğini bilmeyen aile bireyleri yarın Ebabil kuşunu bakımı için İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi'ne teslim edecek.