Emniyet: "Taşkesen'i biz dinlemedik"

Emniyet Genel Müdürlüğü, Kara Harp Okulu Komutalığı görevinden telefonlarının dinlendiği şüphesiyle istifa eden Tümgeneral Reha Taşkesen'i Emniyet'in dinlemediğini açıkladı. MİT de, "Teşkilat'ımızın adı geçen kişiyle ilgili çalışmamız yoktur" açıklamasında bulundu.
Çalışkan, herkesin haberleşme özgürlüğünün olduğunu ve telefonların ancak hakim kararıyla dinlenebileceğini ifade etti.
Çalışkan, Genelkurmay ile Emniyet arasında herhangi bir çekişme bulunmadığını, iki kurum arasında çok iyi bir diyalog olduğunu belirtti.
MİT de 'dinlemedik' açıklaması yaptı
Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarlığı, Emekli Tümgeneral Reha Taşkesen'in telefonlarının dinlendiği iddiası konusunda, ''Teşkilat'ın, adı geçen konu hakkında hiçbir çalışmasının bulunmadığını'' bildirdi.
MİT Müsteşarlığının konuya ilişkin yazılı açıklaması şöyle:
''Emekli Tümgeneral Sayın Reha Taşkesen'in telefonlarının dinlendiği yolunda medyada yer alan yoğun haberler bağlamında Teşkilat'ımızın, adı geçen kişi hakkında hiçbir çalışmasının bulunmadığını açıklama ihtiyacına gerek görülmüştür. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.''
Taşkesen'in istifası
Taşkesen gazetelere yansıyan açıklamasında 5 temmuzda Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Orgeneral Ergin Saygun'un kendisini makamına çağırdığını ve imzasız ihbar mektuplarıyla, telefon kayıtlarının deşifrelerinden oluşan iki dosya gösterdiğini söylemişti.
Taşkesen, Orgeneral Saygun'un, "dinlemenin kim tarafından yapıldığını bilmiyorum" cevabı üzerine, Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın Genelkurmay Başkanlığı'na giden süreçte bilinçli olarak başlatılan yıpratma kampanyasını göz önüne alıp görevden ayrılma kararını aldığını açıklamıştı.
2004'te Tümgeneral olmuştu
2004 yılında Tümgeneral olan Taşkesen 4’üncü Kolordu Komutan yardımcılığının yanı sıra Afganistan'daki Uluslararası Güvenlik ve Yardım Kuvveti karargahında görev yapmıştı.
Kara Harp Okulu Komutanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri’nde ilerleme açısından önemli bir görev yeri olarak görülüyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI: Resimli, Anlamlı, Yazılı, Posterli 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Mesajları!
SOLOTÜRK KKTC GÖSTERİSİ 2025: Kıbrıs SOLOTÜRK gösterisi ne zaman, nerede, saat kaçta yapılacak?
Zonguldak'ta limanda yangın! Sahadaki vinç kullanılamaz hale geldi
SON DAKİKA HABERİ: Meteoroloji il il uyardı: Şiddetli yağış geliyor
İSTANBUL'DA DEV ELEKTRİK KESİNTİSİ: Tam 60 Bölgede Elektrikler Yok! İstanbul'da Elektrikler Ne Zaman Gelecek? BEDAŞ - AYEDAŞ Elektrik Kesintisi Sorgulama