hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Emniyette köstebek iddiasına çifte soruşturma

    KAYNAKCNN TÜRK

    Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde 'köstebek' soruşturmasıyla ilgili ortaya atılan iddialar üzerine İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü harekete geçti. Bakanlık tarafından iddiaların araştırılması için mülkiye başmüfettişi görevlendirildi. Müfettişlerin hazırlayacağı raporlar doğrultusunda soruşturmaların seyri belirlenecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ankara Emniyet Müdürlüğü, son dönemde ortaya atılan bazı iddialar ile gündemde. Hürriyet gazetesinin haberine göre, son dönemde gizli yürütülen soruşturmalarda bilgilerin dışarıya sızdırılması üzerine emniyette 'köstebek' soruşturması başlatıldı.

    Yapılan çalışmalarda Narkotik Suçlarla Mücadele’de görevli polis memuru Serkan Dinçer’in ismine ulaşıldı. Terör savcılığınca başlatılan ve terörle mücadele ekiplerince yürütülen soruşturmada gözaltına alınan polis memuru tutuklandı. Dinçer’in, gizli yürütülen kritik soruşturmalarla ilgili bilgileri FETÖ’nün etkin propagandacısı olan firari Cevheri Güven ile yine örgüt bağlantılı kişilere sızdırdığı belirlendi. Dinçer’e bu bilgileri kimin aktardığı araştırılıyor.

    Emniyette köstebek iddiasına çifte soruşturma

    Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Teknik Büro Amirliği’nde çalışan polis memuru Alper B.'nin ise, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kimlik numarası ile sorgulama yaptığı belirlendi. VIP sorgulama olarak adlandırılan işlemde Alper B.'nin Erdoğan’ın kimlik numarasıyla sorgulama yaptığı sırada sistem alarm verdi. Durumu fark eden Narkotik Daire Başkanlığı, resmi yazıyla Ankara Emniyet Müdürlüğü’nü uyardı.

    Yapılan araştırmalar sonucu sorgu yapan kişinin teknik büro polisi Alper B. olduğu ortaya çıktı. Polis memuru hakkında idari soruşturma başlatılırken, polisin "gelen bir ihbar üzerine sorgulama yaptım" diyerek kendisini savunduğu öğrenildi.

    Organize suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan’ın yargılanması devam ederken bir köstebek olayı daha patlak verdi. Kaplan’ın İzmir Cezaevi’nde ek ifadesinin alınması için Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’nde görevli rütbeli iki polisle Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’nden Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısının şoförlüğünü yapan iki ismin bu kente gittiği belirlendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Emniyette köstebek iddiasına çifte soruşturma

    Kaplan’ın cezaevinde ifade işlemlerinin tamamlanmasının ardından 4 polis, resmi bir görevleri olmamasına rağmen İzmir’e giderek Kaplan’ın avukatı ile buluştu. Bu arada polislerin, Kaplan’ın avukatlarından yüklü miktarda para aldıkları iddia edilirken, 4 polisin de görev yeri değiştirildi, soruşturma başlatıldı.

    Ankara Emniyeti'nde yaşanan çarpıcı gelişmelerin ardından İçişleri Bakanlığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü harekete geçti. Bakan Ali Yerlikaya’nın talimatıyla, iddiaların araştırılması için mülkiye başmüfettişi görevlendirildi. İddialarla ilgili müfettişlerin hazırlayacağı raporlar doğrultusunda soruşturmaların seyri belirlenecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow