Emniyet'ten 1 Mayıs açıklaması

Emniyetten 1 Mayıs açıklaması
expand

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı ve görüntülü açıklamada, 1 Mayıs günü gözaltına alınan kişilerin üzerlerinden çıktığı belirtilen suç aletlerinin listesine yer verildi.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Ele geçirilen malzeme listesinde  molotof kokteyli, el yapımı bomba ve torpillerin yanısıra toz maskeleri, deniz gözlükleri, eldivenler ve megafon da var.

"01.05.2014 tarihinde şiddet içeren gösterilere yönelik müdahaleler sırasında güvenlik güçlerine saldırma eylemlerine karışan ve yakalanarak gözaltına alınan şahıslar üzerinden" şeklinde başlayan açıklamada ele geçen malzemeler şöyle sıralandı.

37 adet el yapımı yangın çıkarıcı (Molotof Kokteyli),
12 adet parça ve basınç etkili el yapımı bomba,
1 adet sis bombası,
40 adet torpil,  
2 adet havai fişek ve 8 adet havai fişek rampası,
1 adet demir çivi düzeneği,
31 adet gaz maskesi ve 4 adet filtre
122 adet toz ve yüz maskesi,
146 adet baret,
41 çift eldiven,
Çok sayıda cam, demir ve kemik olmak üzere çok sayıda bilye,
26 adet deniz gözlüğü,
2 adet megafon
1 adet sprey boya,
2 adet bıçak,
15 adet sapan ve çeşitli ebatlarda taş parçaları.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Açımlamanın yanı sıra bu malzemelerin polis kameralarına yansıyan görüntüleri ve fotoğrafları da paylaşıldı. Görüntülerde, 1 Mayıs'ta çıkan olaylarda ele geçirilen, baret, gaz maskesi, sapan, bilye, örgüt bayrakları,pankartlar, molotoflar ve havai fişek atmak için oluşturulan düzenekler yer alıyor.

Afganistan'ı heyelan vurdu!

Twitter'a yeni özellik: Sessize al!

Bu balkonlar size ilham verecek

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow