Emre Taner, Darbe Komisyonu'nda konuştu: Yapamadık, alamadık

Darbe Komisyonu'na bilgi veren Eski MİT Müsteşarı Emre Taner, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin "Yapamadık, alamadık. Fetullah Gülen'in 15 Temmuz'da bir ihtilale sebebiyet olacağını alamadı bu gizli servis" dedi. "Oslo süreci ihanet değildir, çözüm sürecini PKK'nın bir bölümü istemedi." diyen Taner, "Fetullah Gülen, sürecin mevcut hükümet eliyle yürütülmesinden rahatsızdı." diye konuştu.
15 Temmuz FETÖ/ PDY Darbe Girişimi Komisyonu'nda dinlenen Eski MİT Müsteşarı Emre Taner "Özeleştirimizi açıkça yapmak mecburiyetindeyiz. Yapamadık, alamadık. Fetullah Gülen'in 15 Temmuz'da bir ihtilale sebebiyet olacağını alamadı bu gizli servis. Eksikleri vardır. Oturalım, bunu konuşalım. İstihbarat eksikliğinin kurumların eksikliğinden kaynaklandığını tekrarlıyorum" diye konuştu.
PKK'lı teröristler, korucu minibüsünü taradı
Emre Taner, “çözüm sürecinin bozulmasında FETÖ’nün etkisi var mıdır?" sorusuna şu yanıtı verdi: “Oslo sürecine, yabancılar Kürt meselesini oyuncak yapmasın diye girdik. Ne kadar yabancı varsa PKK ile iç içe. Uluslararası konferansa gidecekler. ‘Olmaz’ dedim. ‘Devreye girmemiz lazım. Biz bu grupla baş başa kalmalıyız’ dedim. Başkalarına bırakmayalım. Oslo’ya da bu yüzden gidildi. Oslo bir ihanet değildir. Oslo bir kanın durdurulması için yapılmış bir hadisedir. Gizli servisler mayınlı bölgeye girer, mayını temizler, peşinden de siyaset girer. Ne bir protokol ne de bir anlaşma vardır. Oslo’yu, bu çözümün olmasını istemeyenler sızdırdı. Oslo’da masa başında oturanlar böyle oturuyor. Norveç, İngiliz Gizli servisi hattını bağlamış. Bizim koparıp almak isteyişimizin nedeni bu. Bu olayın arkasında Türkiye’nin Kürt meselesini çözmek istemeyenler var. Örgütün büyük bir bölümü istemedi. Fethullah Gülen ve arkadaşları bu problemin mevcut hükümet tarafından çözülmesinden rahatsızdı."
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Güzel havalara mola! Meteoroloji’den yağış, fırtına ve toz taşınımı uyarısı: Etkilenecek bölgeler belli oldu!
Fenomenlere yasa dışı bahis operasyonu! Tolunay Ören ve Kemal Can Parlak için karar verildi
2 bin 300 yıllık kaya mezardan çıktı! İlk kez sergiye çıkarıldı
Okulda görev yapan öğretmene silahlı saldırı: Hayatını kaybetti
GSB kamp başvuru sonuçları 2025 açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? Gözler genc.gsb.gov.tr adresinde!