hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    En son seçim anketi! İstanbul seçim anketi KİM ÖNDE? Murat Kurum mu İmamoğlu mu? Hakan Bayrakçı açıkladı! Kıran kırana!

    En son seçim anketi İstanbul seçim anketi KİM ÖNDE Murat Kurum mu İmamoğlu mu Hakan Bayrakçı açıkladı Kıran kırana
    expand

    Sonar Araştırma kurucusu Hakan Bayrakçı İBB seçimleri öncesi elindeki son anket hakkında CNN TÜRK'e özel açıklamalarda bulundu. İstanbul'da başa baş bir mücadele olduğu belirten Bayrakçı, "O kadar ilginç ki bırakın yüzdeyi 4500 kişiyle mi yapıyorsunuz anketi 1231 kişi birini söylemiş,1221 kişi birini söylemiş." dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programında açıklamalarda bulunan Hakan Bayrakçı, İstanbul seçimlerindeki genel atmosfer hakkında yorumlarda  bulundu. 

    ''İstanbul'da adaylar kafa kafaya yarışıyor''

    Ahmet Hakan'ın ''Başa baş hali devam ediyor mu?'' sorusuna Bayrakçı, ''Son bir ayı periyodik, 10'ar günlük aralıklarla söyleyeyim. Bugünkü günümüz için yorumu da yapalım. 1.5 - 2 ay önceydi... İmamoğlu çok yüksek bir puanla öndeydi. Adaylar belli olduktan sonra yapılan ilk anketlerde İmamoğlu 2-2.5 puan önde çıkıyordu. Fakat 15-20 gün önceki süreçte kafa kafaya geldiler.'' dedi. 

    İki aday arasındaki başa baş mücadeleyle ilgili Hakan Bayrakçı, ''O kadar ilginç ki bırakın yüzdeyi, 4500 kişiyle mi yapıyorsunuz anketi... 1231 kişi birini söylemiş, 1221 kişi birini söylemiş. 20 gün önce falandı.'' ifadelerini kullandı. 


    ''Aradaki fark 2.5 - 3 puanın içinde''

    Ahmet Hakan'ın ''Hissiyata dayalı, gözleme dayalı, hala aynı mı?'' sorusuna ise Bayrakçı, ''Şimdi yapıyorum. Netleştireceğim. Hissiyat ve sonuçlarını iyi kötü doğru bulduğum, güvendiğim 5-6 tane farklı araştırmanın da topladığım duyumlarına göre söyleyebilirim. Kendi gözlerime göre; ilçe bazlı çalışmalardan ile uyarladığım şeyle söyleyebilirim. Kafa kafaya durum devam ediyor ama yine son 10-15 gün içerisinde birkaç puanlık İmamoğlu önceliği çıkmış gibi. Bu ankette kafa kafaya da çıkabilir. Kıl payı Kurum da İmamoğlu da çıkabilir. Olay toplam 2.5-3 puanın içinde.'' cümlelerini belirtti.

    ''Kararsızlar yüzde 15 civarı ''

    Ahmet Hakan'ın ''15 günlük süreçte İmamoğlu bir tık öne mi çıktı görünüyor?'' sorusuna Bayrakçı, ''İmamoğlu muhtemelen sahaya indi. Birkaç puan fark çıkışı yapmış olabilir. Bütün bunları birleştirdiğimiz zaman gelen havadislerle birleştiriyorum bazı sahalardan,  ama sonuçta kendi yapmakta olduğum anketi de adaylar kadar heyecanlı bekliyorum.'' yorumunu yaptı. 

    Ahmet Hakan'ın ''Mustafa Şen İstanbul'un yüzde 15'i kararsız çıkıyor.'' sözlerine Bayrakçı, ''Her yerde öyle çıkıyor. Kararsız dediği şu. İstanbul'un yüzde 15'i görüş belirtmeyen çevre. Yüksek değil. 25'lerle bile çok seçime girdik. Onlar hiçbir zaman karar verdim demeyecekler. 11-12'lerde göreceğiz. Mustafa beyin 15 dediği şu; 9-10 puanı hakiki kararsızım, 1 puanı sandığa gitmeyeceğim diyor, 1 puanı oy vermeyeceğim diyor. 1 puanı cevap yok diyor.'' ifadelerini kullandı. 

    Kararsızların dağılımıyla ilgili Hakan Bayrakçı, ''37 yıllık deneyimime bakarak bu 15'lik kitle genel olarak seçimlerde orantısal dağılıyor. Görüş belirtmeyenler bir adaya daha fazla yığılma gibi bir durum yok. Onun için emin konuşabiliyoruz.'' diye ekledi.  

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ''Hata payının 2 olduğu anketlerde durum başa baştır''

    Mustafa Şen'in ''İstanbul'da anketler başa baş gidiyor. '' söylemine Hakan Bayrakçı ''Mesleki bakımdan başa baş denilir. Hata payının 2 olduğu ankette bir aday 41 diğer aday 43 ise başa başlar. Son günlerde belki net konuşabiliriz ama bu aşamada 24 gün kala, elimde son anket olmadan bu kadar söyleyebiliyorum. Fark 4.5 puan üzeriyse sonuç netleşiyor.'' cümlelerini kullandı. 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow