Erdoğan'dan Ankara yorumu: "Burada DAEŞ de var, PKK da var, El Muhaberat var, PYD var"

Ankara'da yaşanan canlı bomba saldırısıyla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bu tamamen kolektif bir terör eylemidir. Burada DAEŞ de var, PKK da var, burada el Muhaberat da var, burada Suriye'nin kuzeyindeki PYD terör örgütü de var. Hepsi beraber ortak olarak bu eylemi planlamışlardır" dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Spor Salonu'nda, HAK- İŞ 13. Olağan Genel Kurulu ve 40. kuruluş yıl dönümü etkinliklerine katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gerçek diktatörlere bir kez olsun diktatör diyebildiniz mi?" diye konuştu.
Erdoğan, "Çıkıp sağda solda pervasızca, edepsizce, ahlaksızca diktatör kavramını kullananlar var. Allah aşkına soruyorum, siz 28 Şubat'ta neredeydiniz, 12 Eylül'de neredeydiniz? 12 Eylül'ün paşası cumhurbaşkanlığı yaparken bir kez olsun bu kelimeyi, bu kavramı kullanabildiniz mi? Gerçek diktatörlere bir kez olsun diktatör diyebildiniz mi? Diyemezler, diyemediler. Çünkü bunlar cennetmekan Sultan Abdülhamit Han'a diktatör diyenlerin adeta neslidir, onların devamıdır" dedi.
"Hepsi beraber ortak olarak bu eylemi planlamışlardır"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Garın önünde yaşanan olay, terörün nasıl kolektif uygulandığını gösteren bir olaydır. Kalkıyorlar 'Burayı DAEŞ yaptı, bilmem kim yaptı'. Bu tamamen kolektif bir terör eylemidir. Burada DAEŞ de var, PKK da var, burada el Muhaberat da var, burada Suriye'nin kuzeyindeki PYD terör örgütü de var. Hepsi beraber ortak olarak bu eylemi planlamışlardır" diye konuştu.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Sivas'ta otomobil bariyerlere saplandı, sürücü yaralandı
Terör örgütü PKK'nın 47 yıllık kanlı tarihi
Terörsüz Türkiye sürecinde kritik viraj! Terör örgütü PKK silah bırakıyor
10 MAYIS İSTANBUL ELEKTRİK KESİNTİSİ: İstanbul'da Elektrikler Ne Zaman Gelecek? BEDAŞ AYEDAŞ 10 Mayıs Elektrik Kesintisi Açıklaması
Senede bir kere açıp sadece 10 gün yaşıyor! Dokunan yandı: Yüz binlerce lira cezası var!