Erkan Mumcu: "Ağır bir karar"

Erkan Mumcu: Ağır bir karar
expand

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, Yüksek Mahkeme'nin başörtüsü düzenlemesinin iptal kararıyla ilgili "Ben Anayasa Mahkemesi'nden daha özgürlükçü bir tutum beklerdim" dedi.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Anayasa Mahkemesi'nin başörtüsü düzenlemesini iptal kararıyla ilgili AA'nın sorularını yanıtlayan Mumcu, Anayasa Mahkemesi'nin meseleyi esastan görüşmesi ve Anayasa değişikliklerini başlangıç hükümlerine aykırılığı nedeniyle iptal etmesini "öngörülebilir olsa bile ağır bir karar" olduğunu ifade etti.
 
"Hak ve özgürlük alanlarını genişletilmesi ve siyasal sistemin reforme edilmesi hususundaki girişimlerin de önünün kapanmış olduğunu" savunan Mumcu, "Ben Anayasa Mahkemesi'nden daha özgürlükçü bir tutum ve üniversitelerde kılık kıyafet düzenlemesini devletin laik karakterine aykırı bir girişim gibi görmemesini beklerdim" dedi.
 
Mumcu, "Bu kararın, son dönemin siyasi koşullarının baskısı altında alınmış bir karar olduğunu düşünüyorum. Beni asıl kahreden hiç bunlara gerek yokken Türkiye'nin başına bu işlerin gelmesidir. Bu kararla bir kez daha ortaya çıkmıştır ki; bu hükümet Türkiye'nin hiçbir meselesini çözemez. Bu hükümet, elinde bulunan kudreti kendilerine oy verenlerin aleyhine kullanmaktan başka bir işe yaramamıştır" dedi.

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow