Esendere Gümrük Kapısı’nda 5 kilometrelik TIR kuyruğu

Esendere Gümrük Kapısı’nda 5 kilometrelik TIR kuyruğu
expand
KAYNAK DHA

İsrail’in İran’a düzenlediği saldırının ardından bölgedeki tansiyon yükselirken, Türkiye-İran arasındaki Esendere Gümrük Kapısı’nda yoğunluk yaşanıyor. İşlemlerin yavaşlaması nedeniyle sınır kapısında yaklaşık 5 kilometrelik TIR kuyruğu oluştu.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Yüksekova ilçesindeki Esendere Gümrük Kapısı’nda işlemlerin ağır ilerlemesi, İran’a ya da İran’dan Türkiye’ye geçmek isteyen çok sayıda TIR’ın kuyruk oluşturmasına neden oldu. TIR şoförü Habip Batfer, dünden bu yana sınır kapısında beklediklerini belirterek, “İnternet bağlantısı da yok, ailemize haber veremiyoruz. Herkes tedirgin” dedi.

 İNTERNET KESİNTİSİ VE HABER ALIŞ GÜÇLÜĞÜ

Bir başka TIR şoförü Mehmet Ali Ruhani ise 3 gündür sınırda beklediğini söyledi. Ruhani, "Saldırı sonrası kapıdaki işlemler yavaşladı. Sıramızı bekliyoruz, gelişmeleri Türk medyasından takip ediyoruz" dedi.

VATANDAŞLARIN DÖNÜŞÜ SINIRLI ŞARTLARDA YAPILIYOR

Sınır hattında sadece:

İran'daki Türk vatandaşlarının Türkiye’ye,

Türkiye’deki İran vatandaşlarının da ülkelerine dönüşlerine izin veriliyor.

Saide Genç isimli Türk vatandaşı, İran'da bir yakınlarının cenazesi için bulundukları sırada saldırının gerçekleştiğini, bu sabah erken saatlerde gümrük kapısına gelerek ülkeye dönebildiklerini anlattı.

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow