Eski YARSAV Başkanı Murat Arslan tutuklandı

Eski Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı Murat Arslan, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, Sayıştay denetçilerine yönelik Fetullahçı Terör Örgütü soruşturması kapsamında tutuklandı.
Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye getirilen Arslan, soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısına ifade verdi.
Hakkındaki FETÖ üyeliği iddiasını reddeden Arslan, YARSAV'ın kurulduğu 2006'dan beri denetim ve yönetim kurullarında görev yaptığını ve 2011'den beri de başkanlığını yürüttüğünü kaydetti.
Savcılık ifadesinde, FETÖ/PDY'ye ait ev veya yurtlarda sohbet adı altında yapılan görüşmelere katılmadığını savunan Arslan, bir tanığın hakkındaki "Murat Arslan'dan cemaat içindeki toplantılarda Murat Abi olarak bahsedilir ve kendisinin cemaat üyesi olduğu izlenimi açık bir şekilde verilirdi. Murat Arslan'ın mahkeme içinde deşifre olmaması için özel önem gösterilirdi" ifadesini de, "Mahkemede herkes birbirine abi veya abla diye hitap etmektedir." diyerek kabul etmedi.
Arslan, yaklaşık 4 saat süren ifade işleminin ardından tutuklama talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.
Ankara 7. Sulh Ceza Hakimliğinde sorgulanan Arslan, "FETÖ üyeliği"nden tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Doğalgaz tartışması kanlı bitti: 1 ölü
Bolu Belediyesi'nden dolandırıcılık uyarısı
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Arslan'ın da aralarında bulunduğu bazı Sayıştay denetçileri hakkında, "FETÖ üyeliği" suçlamasıyla gözaltı kararı almıştı. YARSAV, olağanüstü hal kapsamında çıkarılan kanun hükmünde kararname ile kapatılmıştı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Kanımız dondu! Bahar cinayetinde yeni detaylar: 2022’den beri ev değiştiriyormuş
TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI TAKLİT TAĞŞİŞ LİSTESİ 2025: Sahte - hileli ürünler sorgulama ekranı (guvenilirgida.tarimorman.gov.tr)
CHP lideri Özgür Özel'e yumruklu saldırı! Abdulkadir Selvi'den dikkat çeken 2 tespit
Mayıs ayında şaşırtan görüntü! İlçe beyaza büründü
Bu illerde yaşayanlar dikkat! Meteoroloji uyardı: Kuvvetli yağış ve rüzgar alarmı!