Fethullah Gülen'in yeğeni tutuklandı

İzmir'de Paralel Yapı iddialarıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen şüphelilerden 14'ü tutuklandı.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Tutuklananlar arasında örgütün "Okullar ve Dershaneler Türkiye Sorumlusu" olduğu ileri sürülen Fethullah Gülen'in yeğeni Mehmet Mezher Gülen de bulunuyor.
Gözaltına alınan 31 kişiden 1'i savcılık tarafından salıverildi.
Tutuklanmaları istenen 30 kişiden 14'ü ise haklarında yurtdışı çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı.
Söz konusu soruşturmayı İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Okan Bato yürütüyor.
Savcı şüphelilere "silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek", "silahlı terör örgütüne üye olmak", "terör örgütü adına faliyet yürütmek" ve "terör örgütüne finans sağlamak" suçlamalarını yöneltiyor.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI: Resimli, Anlamlı, Yazılı, Posterli 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Mesajları!
SOLOTÜRK KKTC GÖSTERİSİ 2025: Kıbrıs SOLOTÜRK gösterisi ne zaman, nerede, saat kaçta yapılacak?
Zonguldak'ta limanda yangın! Sahadaki vinç kullanılamaz hale geldi
SON DAKİKA HABERİ: Meteoroloji il il uyardı: Şiddetli yağış geliyor
İSTANBUL'DA DEV ELEKTRİK KESİNTİSİ: Tam 60 Bölgede Elektrikler Yok! İstanbul'da Elektrikler Ne Zaman Gelecek? BEDAŞ - AYEDAŞ Elektrik Kesintisi Sorgulama