FETÖ sanığı işadamına 6 yıl hapis

Kayseri’de Fetullahçı Terör Örgütü üyesi olduğu iddiasıyla tutuksuz yargılanan işadamı M.K., 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Kayseri’de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, aralarında ünlü iş adamlarının bulunduğu 71 iş adamı hakkında hazırlanan 316 sayfalık iddianameli davada bir sanık rahatsızlığı nedeniyle hayatını kaybetmiş, bir sanık da başka bir dava ile birleştiği için bu davadan tefrik edilmiş ve sanık sayısı 71’den 69’a düşmüştü.
23 Kasım’da görülen davanın son celsesinde mahkeme heyeti bir kısım sanıkların dosyalarının tefrik edilerek, sanıkların tek tek yargılanmalarına karar vermişti. İş adamı M. K. de tek dosyada yargılanmaya başladı.
Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuksuz sanık M. K. ile avukatı hazır bulundu. Tutuksuz sanık M. K. “Böyle bir yapılanmayı şiddetle kınıyorum. Geziler hep ticari amaçlıydı. Herhangi bir para yatırmadım, örgüt ile alakam yok” dedi. M.K, cemaat oturmalarına Halit Gazezoğlu’nun daveti ile gittiğini söylemişti.
Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu tutuksuz sanık M.K. ‘silahlı terör örgütüne üye olma’ suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi. Ayrıca aynı mahkemede başka dosyada yargılanan işadamı H.C.’ye ceza verilmesine yer olmadığına hükmeden mahkeme, FETÖ’nün gizli iletişim ağı by lock programını kullandığı iddiasıyla tutuksuz yargılanan Zeynep T.’ye de ‘silahlı terör örgütüne üye olma’ suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI: Resimli, Anlamlı, Yazılı, Posterli 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Mesajları!
SOLOTÜRK KKTC GÖSTERİSİ 2025: Kıbrıs SOLOTÜRK gösterisi ne zaman, nerede, saat kaçta yapılacak?
Zonguldak'ta limanda yangın! Sahadaki vinç kullanılamaz hale geldi
SON DAKİKA HABERİ: Meteoroloji il il uyardı: Şiddetli yağış geliyor
İSTANBUL'DA DEV ELEKTRİK KESİNTİSİ: Tam 60 Bölgede Elektrikler Yok! İstanbul'da Elektrikler Ne Zaman Gelecek? BEDAŞ - AYEDAŞ Elektrik Kesintisi Sorgulama