Firari darbeci askerler fırından ekmek gasp etti

15 Temmuz darbe girişimi gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele saldırdıktan sonra 2 polisi şehit edip kaçan, firari darbeci askerin yakalanması için yürütülen çalışmalar sürüyor. Firari askerlerden 2'sinin bu sabah Akyaka'daki bir fırından, silah tehditiyle 5 ekmek gasp ederek kaçması üzerine, bu bölgede operasyonlar yoğunlaştırıldı.
Türk Silahlı Kuvvetleri içerisindeki Fethullahçı Terör örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyesi askerlerin 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te tatilini geçirip, ayrıldığı otele saldırı düzenlendi. İzmir'in Çiğli İlçesindeki 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan Marmaris'e gelen karma tim, polisin yoğun ateşi nedeniyle geldikleri helikopter yere inemeyince, ormanlık alana kaçtı.
7 askerden 2'si tutuklandı
Ormanlık alanda gizlenen bu askerlerden 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığı'nın cemaat imamı olarak bilinen 'Paşa' lakaplı Astsubay Kıdemli Başçavuş Zekeriya Kuzu, Binbaşı Taner Berber, Astsubay İlyas Yaşar, Astsubay Gökhan Güçlü, Hava Piyade Kıdemli Çavuş Erkan Çıkat, Hava Piyade Kıdemli Çavuş Ömer Faruk Göçmen ile Hava Piyade Kıdemli Çavuş Abdülhamit Gül Erdem, günler süren takip sonrasında, geçen pazartesi günü yakalandı. Gözaltındaki askerlerden İlyas Yaşar ile Gökhan Güçlü, sevkedildikleri adliyede tutuklandı.
Listeye 2 yüzbaşı da eklendi
Yakalanan askerlerden elde edilen bilgiler doğrultusunda firari darbeci askerlerin sayısının önce 11, ardından 12 kişi olduğu tespit edildi. Adları sonradan belirlenen bu iki askerin Yüzbaşı Bahadır Sagun ve Yüzbaşı Mehmet Öztürk olduğu belirtildi. Aranan tüm firari askerlerin fotoğrafları temin edilerek, Marmaris'te operasyon ve aramalara katılan tüm birimlere dağıtıldı.
Fırından ekmek gaspı
Günlerdir yakalanmaları için çalışmalar sürerken, firari darbeci askerlerden ikisiyle ilgili bu sabah yeni bir gelişme yaşandı. Sabah Akyaka'daki bir fırına gelen iki kamuflajlı askerden biri yol kenarından beklerken, diğeri içeriye girip fırıncı Mustafa Çağırankaya'dan 5 ekmeği tabanca tehdidiyle gasp etti. Ardından ormanlık alana kaçan iki asker, kayıplara karıştı. İhbar üzerine özel harekat polisi ve komandolardan oluşan birlikler bölgeye sevk edildi. Askerlerin yakalanması için bölgede yürütülen çalışmalar sürüyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Düğünde çalan şarkıların telif parasını kim ödeyecek? Salon sahibi mi yoksa gelin ve damat mı?
RESİMLİ ANNELER GÜNÜ MESAJLARI: 2025 Resimli, Anlamlı, Yazılı, Ablaya, Teyzeye, Halaya, Anneye Göndermelik Anneler Günü Mesajları!
ANNELER GÜNÜ İNDİRİMLİ BİLET 2025 AJET: AJet, 11 Mayıs Anneler Günü kampanyası nerelerde, hangi uçuşlarda geçerli?
Dikkat! Meteoroloji il il uyardı: Kuvvetli sağanak ve rüzgar alarmı!
Sivas'ta otomobil bariyerlere saplandı, sürücü yaralandı