Edirne'de "Kakava ateşi" yakıldı, binlerce kişi baharın gelişini böyle kutladı
Edirne'de Kakava-Hıdrellez Şenlikleri kapsamında geleneksel "Kakava ateşi" yakıldı. Şenliklere katılmak için kente gelen çok sayıda turist, kutlamaların yapıldığı Sarayiçi'nde müzik eşliğinde eğlendi. Geleneksel kıyafetler giyen Roman müzik topluluklarının hareketli ezgilerine eşlik eden turistler renkli görüntüler oluşturdu.

Edirne'de 3-6 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen Kakava- Hıdrellez Şenlikleri, 3'üncü gününde de sürdü. Kakava ateşinin yakıldığı Sarayiçi Er Meydanı'na binlerce kişi akın etti.

Yoğun ilgi nedeniyle araç ve yaya trafiği uzun süre aksadı. Şenliğe katılanlar dans edip eğlenirken, gösteriler ilgiyle izlendi.

Bayram yerini aratmayan Sarayiçi'nde sabahtan akşama rengarenk görüntüler oluşurken, baharın gelişi bir kez daha coşkuyla kutlandı.

Geleneksel "Kakava ateşi" Sarayiçi'nde yakıldı. Kişiler ateşin üzerinden atladı.

'Kobra Murat' lakabıyla tanınan şarkıcı Murat Divandiler de şenlik kapsamında konser verdi.

Programda aralarında Japon dansçıların da yer aldığı Burcu Koçyiğit Roman Dans Ekibi de sahne aldı.

Edirne'de Kakava ve Hıdırellez Şenlikleri, "Baba Fingo" efsanesinin Tunca Nehri'nde canlandırılması ve dileklerin yazılı olduğu kağıtların nehre bırakılmasıyla tamamlandı.

Sarayiçi'nde düzenlenen şenlikler kapsamında sabaha karşı Kakava ritüeli gerçekleştirildi. Bazı vatandaşlar dileklerinin yazılı olduğu kağıtları alandaki ağaca astı.

"Baba Fingo" efsanesi bu yıl Roman çeribaşısı tarafından canlandırıldı. Elinde meşalelerle ve çiçeklerle süslü kayığa binen çeribaşı Fikri Ocak, nehir üzerinden alana gelerek katılımcıları selamladı, baharın ve Hıdırellez’in gelişini kutladı.

İşte şenlikten geriye kalan eğlenceli anlar...





